-->

3. juli 2023

Sliter med å få vekslet norske kroner i utlandet

Turister har problemer med å veksle norske kroner til lokal valuta 📷 Illustrasjonsfoto

I enkelte land har nordmenn på ferie hatt problemer med å veksle inn norske kroner til den lokale valutaen. Ofte har det lønnt seg å veksle lokalt, nå nektes tilreisende å få vekslet norske kroner, eller de må de veksle til en svært dårlig kurs.
annonse

I en drøy måneds tid har det vært problemer for nordmenn på ferie å få vekslet norske sedler, enten de har forsøkt i den lokale banken eller på et vekslingskontor. Spesielt problematisk har det vært i Thailand, Pakistan, Tyrkia og Bulgaria, stedvis også i Spania.

Stor oversikt: Disse landene gir mest ferie for pengene 

Der man får vekslet er ofte kursen så dårlig som 1:1, som for eksempel i Thailand der du ellers ville fått over 3 bath for en krone. Det har også vært problemer med å få vekslet svenske og danske kroner utenfor Skandinavia.
" Situasjonen som har oppstått kommer ikke som et resultat av beslutninger eller handlinger fra Norges Bank. Sedler handles mellom kommersielle aktører på tvers av landegrensene, og det er banker i Norge som tar imot innskudd av kontanter. Slik virksomhet er underlagt alminnelig bankregulatorisk regelverk, opplyser banken på sine nettsider.

Anbefaler kort eller andre elektroniske betalingsmidler
Norges Bank sier de nå jobber med å hente inn mer informasjon rundt dette, sier samtidig at:

- inntil videre bør nordmenn som planlegger en reise til utlandet vurdere å veksle til seg valuta før avreise eller benytte kort eller andre elektroniske betalingsmidler under selve reisen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart