-->

20. august 2023

Trender: Vi vil bruke 28 % mer på reiser det neste året

Vi vil bruke mer penger på reiser det neste året, viser fersk undersøkelse 📷 Illustrasjonsfoto

Fersk undersøkelse* viser en oppløftende trend innen reiselyst og forbrukervaner. Til tross for vedvarende økonomisk usikkerhet, forventer forbrukernes etterspørsel etter reiser å forsterke seg i det kommende året.
annonse | bagbrokers


Stadig flere prioriterer reiser
Det mest oppsiktsvekkende funnet i undersøkelsen er den betydelige økningen i antall personer som nå rangerer reiser som "høy prioritet" for de neste tolv månedene. Dette tallet har økt til 47%, en imponerende økning på 12% sammenlignet med fjoråret. Det ser ut til at reiselysten har blitt sterkere enn noensinne, selv i møte med økonomiske utfordringer.

Økt forventet forbruk på utenlandsreiser
Forbrukerne har også store planer for reisebudsjettene sine i det kommende året. Undersøkelsen avdekker en gjennomsnittlig forventet feriebudsjett på rundt 36.000 kroner per person, en økning på nesten 8000 kroner, eller 28% sammenlignet med året før. Dette indikerer at folk er villige til å bruke betydelige summer på utenlandsreiser når muligheten byr seg.

 Johan Nordqvist, Administrerende direktør for Amadeus i Skandinavia, kommenterer funnene slik:

 - Det er tydelig at etterspørselen etter reiser forblir sterk. Forbrukerne er villige til å bruke de midlene de eventuelt sparte i løpet av pandemien, og til og med foreta noen kompromisser på andre områder for å kunne investere mer i utenlandsreiser.

Men, det er ingen tid for reiseleverandører å hvile på laurbærene. De som klarer å tilby tydelig prisede produkter i reisendes egne valutaer, fleksible betalingsløsninger og en enkel, effektiv kjøpsopplevelse, har de beste sjansene for å konvertere "shoppere" til betalende kunder.

Endringer i finansieringsvaner
Undersøkelsen avdekket også en endring i forbrukernes finansieringsvaner.
I fjor uttalte hele 75% av de spurte at de sannsynligvis ville bruke "Buy Now Pay Later (BNPL)" -tjenester for å finansiere og betale for reisene sine. Dette tallet har nå sunket til 33%, men forblir betydelig. Videre planlegger 40% av de spurte å bruke oppsparte midler, mens en tredjedel sier at de vil omfordele midler fra andre områder som klær og oppussing for å realisere sine reiseplaner.

Fortsettende etterspørsel etter fintech-tjenester
Reisende setter også fortsatt stor pris på fintech-tjenester som gir dem gjennomsiktighet og hjelper dem å unngå vekslingsgebyrer når de er på tur. Hele 66% av de reisende uttrykte at de nå er "mer sannsynlig" til å velge et reiseselskap som muliggjør betaling i deres egen valuta, noe som gir dem bedre oversikt over den totale kostnaden. Dette representerer en økning på hele 18% sammenlignet med fjorårets undersøkelse.

I en tid preget av økonomisk usikkerhet, forblir reiselysten og forbrukernes vilje til å investere i reiseopplevelser en oppmuntrende indikator for bransjen. Reiseleverandører må imidlertid holde seg i forkant av endringene i forbrukeratferd, tilby fleksible betalingsalternativer og sikre en sømløs kjøpsopplevelse for å utnytte den økende etterspørselen til fulle.

*Den siste utgaven av "Consumer travel spend priorities" -undersøkelsen, utført av Outpayce, et selskap eiet av Amadeus.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart