-->

27. august 2023

Dette irriterer oss mest på flyturer

Sparking og dytting i seteryggen irriterer mest 📷 illustrasjonsfoto

Flystreik, forsinkelser og bagasjerot har skapt frustrasjon i sommer. Også oppi lufta lar vi oss plage av både det ene og det andre.
annonse


Mye kan gå galt under en flytur, og enkelte ting er mer irriterende enn andre. En fersk undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige viser at kroppslukt, barneskrik og fulle folk er blant det som går passasjerene på nervene – under «flighten».

– Jeg tror mange tar med seg uvaner og dårlig oppførsel med inn i flyet, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

Muligens kortere lunte enn ellers
På mange fly kan seteplassen oppfattes som trang, og med lite plass til ben og personlige gjenstander. Ifølge undersøkelsen blir godt over halvparten av flypassasjerene mest irritert av spark og dytting i seteryggen. Flere irriterer seg også grønne over at passasjeren foran legger ned setet og gjør en allerede trang plass enda trangere

– Noen ting er det vanskelig å gjøre noe med, mens andre ting går det fint å ta hensyn til. Selv om en av fire irriterer seg over barnegråt, må en tenke at dette også kan være vanskelig for foreldrene, sier Voll og legger til:

– Mange av oss har vært i samme situasjon, og da bør det være enklere å ha forståelse for dette.

Med ekstra høye kostnader og flere år med endrede reisevaner for mange var nok tålmodigheten til en del satt på prøve denne sommeren, tror han.

– Samtidig har fly generelt dårlig plass. Derfor er det viktig å vise hensyn til andre medpassasjerer. Viser man litt tålmodighet, bidrar ment til en god start på reisen for seg selv og de rundt.

Dette irriterer mest på fly:
  1. Sparker og dytter i seteryggen: 58 prosent
  2. Berusede medpassasjerer: 46 prosent
  3. Lukter vondt/dårlig: 38 prosent
  4. Støy og bråk: 37 prosent
  5. Tar mye plass: 30 prosent
  6. Legger ned setet: 28 prosent
  7. Småbarn som gråter og støyer: 25 prosent 
  8. Snakker høyt: 22 prosent
  9. Reiser seg ofte fra setet: 18 prosent
  10. Spiser mat som lukter rart: 14 prosent

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart