-->

28. august 2023

Thai: Ingen retur til Oslo denne vinteren

Thai Airways vender ikke tilbake til Oslo kommende vinter 📷 Wikimedia

Thai Airways er det siste flyselskapet som ikke er kommet tilbake til Oslo lufthavn etter pandemien. Det ser ikke ut til at de er å finne på hovedflyplassen kommende vinter heller.
annonse


Thai Airways har vært å finne på Gardermoen siden 2009, der de har bygget seg opp til å bli en favoritt blant nordmenn, og som før pandemien var oppe i daglige avganger mellom Oslo og Bangkok - hovedstaden i Thailand.

I mars 2020 kom pandemien med alt det førte med seg, men det utenlandske flyselskapet som holdt ut lengst i Oslo var nettopp Thai. Da de forlot Oslo for siste gang, var det ventet at de ville være borte et halvt års tid, men selskapet har hatt store økonomiske problemer, med en fot godt ned i graven.

Etter fler store omstruktureringer i selskapet har Thai Airways sakte men sikkert bygget seg opp igjen, og åpnet rute for rute, og fler har regnet med at Oslo ville stå på rutekartet igjen.

For halvannen uke kunne Flysmart24 opplyse at selskapet hadde søkt og fått avgang- og landingstillatelse på Oslo lufthavn, såkalte slots, men at de nå har takket nei til å benytte disse.

Dette er de 10 mest populære opplevelsene Bangkok akkurat nå ! 

Istanbul vant trolig Osloruten
Det er mye som tyder på at returen til Oslo denne gangen ble "offret" til fordel for selskapets gjenåpning av ruten til Istanbul i Tyrkia, som de fløy sent på 1990-tallet.

Tidligere i august ble det kjent at Thai Airways og Turkish Airlines har skrevet under på en samarbeidsavtale som vil gjøre det enklere for de reisende fra begge selskaper å reise videre med det andre selskapet.

Turkish er kjente for å ha et godt tilbud til og fra Asia, Europa og Afrika, mens Thai er porten til Asia og Stillehavsregionen med Australia.

Thai Airways skal fly daglig fra Bangkok til Istanbul fra og med desember.

Norsk konkurrent
Inntil Norwegian startet sine langdistanseruter i 2013, var Thai alene på denne ruten, det trodde de kanskje de skulle fortsette å være etter Norwegians omstrukturering og nedleggelse av langdistansevirksomheten.

Det var inntil Norse Atlantic Airways i mai i år annonserte at de vil fly til Bangkok kommende vinter, med oppstart i november og to ukentlige rundturer, samt en tredje rundtur til jul og påske.

Samtidig kom SAS på banen og kunne fortelle at også de skal fly fra København til den thailandske hovedstaden kommende vinter.

Begge disse annonseringene kan ha vært med på å påvirke Thai Airways til å drøye med gjenåpningen av Bangkokruten fra Oslo.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart