-->

2. september 2023

Nå boikotter de Pepsi også

SAS har vendt ryggen til Pepsi 📷 Montasje: Osloairports.com

SAS har besluttet å innføre en boikott av PepsiCo-produkter som en respons på at selskapet nylig ble satt på Ukraines liste over selskaper som støtter Russlands krigsføring i Ukraina.
annonse


Dette ble bekreftet av SAS' pressesjef, Tonje Sund, i en uttalelse til TV 2 fredag.

PepsiCo, et globalt kjent selskap mest kjent for sin Pepsi Cola, havnet på Ukraines svarteliste etter påstander fra de ukrainske antikorruptionsmyndighetene (NCAP) om at selskapet hadde støttet Russlands militære handlinger i Ukraina. Denne beslutningen kom som en følge av krigen i Ukraina og landets innsats for å isolere enhver form for økonomisk støtte til russiske interesser.

SAS, som er en av Skandinavias største flyselskaper, har nå valgt å følge opp Ukraines beslutning ved å boikotte Pepsis produkter fra og med i dag. Denne avgjørelsen vil påvirke Pepsis tilstedeværelse i SAS' flyplasslounger, ved basen i Oslo.

Tonje Sund uttalte at mens Pepsi-produkter tidligere ikke har blitt solgt ombord på SAS-flyene, er selskapet forpliktet til å støtte Ukraines innsats for å motvirke enhver form for støtte til Russlands krigsføring. Beslutningen om å fjerne Pepsis produkter fra flyplassloungen markerer selskapets engasjement for denne saken.

Dette er ikke første gang SAS har tatt lignende skritt. Tidligere i år stoppet selskapet salget av produkter fra Freia i Norge, og Marabou i Sverige, som eies av Mondelez, på grunn av lignende bekymringer knyttet til støtte til russiske interesser.

For drøyt to uker siden valgte SAS også å fjerne varer fra spritprodusenten Barcardi, da de også havnet på den samme svartelisten. Bacarsiproduktene ble raskt fjernet fra SAS' lounger og ombordtilbud.

Boikotten av PepsiCo-produkter markerer nok en gang hvordan geopolitiske hendelser kan påvirke forretningsbeslutninger og forholdet mellom selskaper og nasjoner. For SAS er det viktig å stå i solidaritet med Ukraina i denne kritiske perioden og sørge for at deres operasjoner ikke støtter russiske interesser.

Det gjenstår å se hvordan denne beslutningen vil påvirke forholdet mellom SAS og PepsiCo på lang sikt og om andre selskaper vil følge i SAS' fotspor ved å ta lignende tiltak i støtte til Ukraina.

Da SAS stoppet salget av Freiaprodukter i juni, kastet flere andre selskap seg rundt og valgte å følge SAS' boikott av sjokoladeprodusenten. Blant andre Hotellkjeden Strawberry, Norges Fotballforbund (NFF), Den Norske Turistforening (DNT), Togselskapet SJ, Hotellkjeden Classic Norway Hotels og Elkjøp.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart