-->

18. september 2023

SAS legger ned ruten mellom Molde og Oslo

SAS avvikler flyruten fra Molde til Oslo đŸ“· Wikimedia

SAS bekrefter at de vil avvikle flyruten mellom Molde og Oslo fra 1. februar 2024. Norwegian opplyser at de er fornĂžyd med sin Molderute, og har ingen planer om Ă„ skrote den.
annonse


Beslutningen blir bekreftet av SAS' pressesjef, Tonje Bjerve Sund, i en tekstmelding til Romsdals Budstikke.

SAS har operert to daglige flyvninger pÄ strekningen, som har vÊrt en viktig forbindelse for reisende mellom Molde og hovedstaden. Beslutningen om Ä legge ned ruten kommer som et resultat av en omfattende evaluering av ruten, som har vÊrt preget av svake tall over en lengre periode og ytterligere svekket etter pÄvirkningen fra Covid-19-pandemien.

Tonje Bjerve Sund uttalte fĂžlgende:
 - Beslutningen om Ă„ legge ned ruten fra Molde til Oslo er tatt etter en helhetlig vurdering av en rute som har vĂŠrt svak over tid, og som har blitt ytterligere svekket etter pandemien. Vi er klar over betydningen av denne forbindelsen for reisende fra Molde, og vi beklager eventuelle ulemper dette medfĂžrer.

SAS har vĂŠrt en viktig aktĂžr for Ă„ betjene reisende i regionen, og nedleggelsen av ruten har skapt bekymring blant lokalbefolkningen og forretningsreisende som har benyttet seg av tjenesten i Ă„revis.

Norwegian blir
PĂ„ spĂžrsmĂ„l fra avisa om hvordan beslutningen vil pĂ„virke tilbudet fra Norwegian, som ogsĂ„ betjener Molde lufthavn ÅrĂž, svarer kommunikasjonsdirektĂžr Espen Tuman:

 - Vi har ingen planer om endringer for Molde. Vi Ăžnsker Ă„ opprettholde tilbudet. Vi er glad i Molde og vil fortsette her. NĂ„r det gjelder eventuelle Ăžkte Norwegianflyvninger etter at SAS slutter, kan vi ikke gi noen konkret informasjon nĂ„. VĂ„rt ruteprogram vurderes to ganger i Ă„ret, basert pĂ„ grundige analyser og markedsvurderinger.

Gir monopol hĂžyere priser?
 - Prisene styres av markedet. Jeg kan ikke spekulere i hvordan dette kan endre seg pĂ„ Molderuta. Prisene kommer hele tiden an pĂ„ hvordan tilbudet og etterspĂžrselen er.

Det er tydelig at beslutningen om Ä legge ned ruten mellom Molde og Oslo vil ha en betydelig innvirkning pÄ reisende i regionen. NÄ gjenstÄr det Ä se hvordan Norwegian vil tilpasse seg denne endringen og hvordan dette vil pÄvirke reisealternativene for folk som er avhengige av denne viktige forbindelsen.

Per i dag flyr SAS to daglige rundturer pÄ denne strekningen, mens Norwegian flyr tre.
Trolig blir flight SK4517 med avgang Molde kl. 14:25 og ankomst Oslo 15:20, den 31. januar neste Ă„r, den siste ordinĂŠre avgangen for SAS fra ÅrĂž.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktĂžyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart