-->

4. oktober 2023

Emirates + Shell Aviation = bærekraftig flydrivstoff

Emirates har flydd fra Oslo med SAF på tanken 📷 Emirates

Emirates har nylig inngått en avtale med Shell Aviation om leveranse av mer enn 300 000 gallon bærekraftig flydrivstoff (Sustainable Air Fuel - SAF) for bruk på Dubai International Airport. Har testet SAF på flygninger fra Oslo.
annonse


Emirates har aktivt engasjert seg i arbeidet med å fremme SAF som en bærekraftig drivstoffløsning. SAF er en kompatibel drivstofftype som kan brukes med eksisterende flyflåter og flyplassinfrastruktur. Ved å blande SAF med konvensjonelt flydrivstoff i et forhold på opptil 50 prosent, vil det drastisk redusere livssyklusutslippene. I sin rene form har SAF potensial til å redusere utslipp med opptil 80 prosent sammenlignet med tradisjonelle flydrivstoff.

Norge blant pionerene
Tidligere i år har Emirates gjennomført vellykkede demonstrasjonsflygninger drevet utelukkende med SAF, og de har også operert flyvninger med blandet SAF fra ulike destinasjoner, inkludert Oslo, Paris og Lyon.

– Norske myndigheter har i flere år vært ledende i arbeidet med å fremme SAF som et viktig virkemiddel for utslippsreduksjon, og Norge var blant de første landene i verden med et innblandingsmandat for SAF, slik vi har i dag. Denne avtalen og muligheten til å forsterke fokuset på denne bærekraftspillaren er en tydelig indikasjon på vår målrettede innsats for betydelige utslippsreduksjoner, sier Terje Grue, norgessjef i Emirates.

Innovasjon med Avelia
Avtalen inkluderer også bruken av Avelia, en av verdens første blockchain-drevne SAF-løsninger. Avelia er utviklet i samarbeid mellom Shell Aviation og Accenture, med støtte fra Energy Web og American Express Global Business Travel. Denne teknologien gir Emirates muligheten til å nøyaktig spore bruken og leveransen av SAF gjennom hele forsyningskjeden.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart