-->

3. oktober 2023

SAS: Fra Star Alliance til Sky Team

SAS sier at Euro Bonus kundene blir tatt vare på i ny allianse

SAS-sjefen beroliger Euro Bonus kunder etter at det ble kjent at selskapet går fra Star Alliance til Sky Team, bonukontoen din nulles ikke over natten.
annonse


I forbindelse med at SAS får nye eiere, ble det tirsdag kjent at selskapet forlater den globale flysamarbeidsalliansen Star Alliance og i stedet blir med i SkyTeam, som er etablert av Air France-KLM.

Dette skiftet i alliansepartnere har ført til bekymring blant SAS-kunder, spesielt de som har opptjent eurobonuspoeng. Imidlertid har selskapet forsikret at eksisterende eurobonus-medlemmer ikke vil bli negativt påvirket av denne endringen.

Under pressekonferansen tirsdag uttalte konsernsjef Anko van der Werff: Dagens eurobonuskunder vil bli tatt vare på!

Dette beroligende budskapet har bidratt til å lette bekymringene blant lojale SAS-kunder.

SkyTeam, den nye alliansen som SAS blir en del av, består av flyselskapene Aerolineas Argentinas, Aeromexico, Air Europa, Air France, China Airlines, China Eastern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Garuda Indonesia, ITA Airways, Kenya Airways, KLM, Korean Air, Middle East Airlines, Saudia, TAROM, Vietnam Airlines, Virgin Atlantic og Xiamen Air.

Hvert av disse flyselskapene har sitt eget bonuspoengsystem og lojalitetsprogram, i tillegg til individuelle medlemsnivåer.

Overgangen fra Star Alliance til SkyTeam markerer en betydelig endring for SAS. Star Alliance er for tiden verdens største flysamarbeidsallianse, og det gir SAS-kunder tilgang til et bredt rutenettverk og eksklusive fordeler, som tilgang til luksuriøse lounger som tilhører samarbeidspartnere som Lufthansa, Turkish Airlines og Singapore Airlines. Med overgangen til SkyTeam vil imidlertid eurobonus-medlemmer med businessbiletter og gullkort nå måtte besøke Air France og KLMs lounger for lignende fasiliteter.

Flysamarbeidsallianser som Star Alliance og SkyTeam gir passasjerer fordelen av et utvidet rutenettverk og et bredt spekter av fordeler. Selv om denne overgangen markerer et skifte for SAS, har selskapet forsikret at de vil fortsette å betjene sine lojale eurobonus-kunder med den samme omsorgen de er vant til.

SAS har ikke gitt ut detaljerte tidsrammer for overgangen til SkyTeam, men kundene kan forvente mer informasjon i tiden som kommer. Inntil videre ser det ut til at SAS er fast bestemt på å beskytte interessen til sine eksisterende eurobonus-medlemmer.

Oppsummering av SkyTeam:
  • SkyTeam er en av verdens tre største flyallianser, grunnlagt i juni 2000. Den ble dannet etter Star Alliance og Oneworld-alliansene, og fløy 630 millioner passasjerer i 2019, noe som gjorde den til den nest største av de tre store alliansene.
  • Alliansen ble grunnlagt av de fire flyselskapene: Delta Air Lines, Aeroméxico, Air France og Korean Air.
  • SkyTeam fly til mer enn 1 150 destinasjoner i over 175 land og opererer mer enn 14 500 daglige flyvninger. Alliansen og medlemmene har til sammen 750 lounger over hele verden (2019 tall).

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart