-->

15. oktober 2023

Hva er den beste dagen og tidspunktet å bestille flyreiser?

Når skal du bestille neste flyreise? 📷 Illustrasjonsfoto

Er tirsdag den beste dagen å bestille flybilletter? Må jeg bestille et halvt år i forveien for gjøre et kupp, eller er det hipp som happ når jeg bestiller neste reise?
 annonse


Historisk sett har reisende blitt rådet til å bestille flyreiser på tirsdager for å få den beste flyavtalen. Og det var en tid da dette var sant. For ti år siden lanserte flyselskapene generelt nye salg på tirsdager, og flyselskapene var generelt raske med å matche hverandres priser, noe som ga gode priser.

Imidlertid gjelder ikke denne anbefalingen lenger. Flyselskapene slipper ikke bare salg på tirsdager, og de matcher ikke alltid konkurrentenes salg. Nå avhenger rådene om hvilken dag i uken som er den beste for å kjøpe flybilletter, av hvilken studie du leser.

Ifølge en nylig studie utført av reiseteknologiselskapet Expedia, er den billigste dagen å bestille flyreiser søndag. Når man sammenligner flypriser på søndager med fredager, fant Expedia at reisende sparer 5% på innenlandsreiser og 15% på internasjonale reiser. De siste fire årene har søndag vært den beste dagen i uken for å bestille flyreiser.

En annen nylig studie utført av søkegiganten Google, fant at flyprisene på tirsdager, onsdager og torsdager var i gjennomsnitt 1,9% billigere enn flyreiser på lørdager og søndager. Imidlertid konkluderte Google med å offentliggjøre resultatene fra studien: «Det er ikke mye verdi i å kjøpe billettene dine på en bestemt ukedag.»

Vi er enige i dette rådet. Den beste dagen i uken for å kjøpe flybilletter er rett og slett den dagen et tilbud dukker opp, uansett ukedag og tid på døgnet.

Best tidspunkt for å bestille internasjonale flyreiser
Ifølge en studie utført av Expedia viser dataene at du bør bestille minst seks måneder i forkant for internasjonal reise. Studien fant at du sparer i gjennomsnitt 10% ved å bestille seks måneder i forveien i stedet for to måneder eller mindre.

Best tidspunkt for å bestille innenlandsflyreiser
Gode nyheter for deg med bestillingsvegring: Studier viser at du ikke trenger å bestille flyreiser så langt i forveien for å få en god avtale. Expedia-studien fant at det beste tidspunktet er 28 til 35 dager før avreise, mens Google-studien fant at prisene nådde bunnen 44 dager før avreise. Imidlertid er begge studiene enige om at du ikke bør vente til siste øyeblikk. Bestill minst 21 dager før avreise.

Det finnes kanskje ikke en beste dag for å kjøpe en flybillett
Tenk på dette fra flyselskapets synspunkt. Hvis alle visste hvilken dag i uken eller dato på kalenderen som var billigst, tror du de ville tilby sine beste flyavtaler på den datoen? Eller ville de maksimere profitten ved kanskje å ta litt mer betalt den dagen?

I stedet setter flyselskapene flyprisene på salg når de prøver å fylle seter. Kanskje en rute nettopp ble lansert, og flyselskapet vil selge så mange seter som mulig, tomme seter er rent tap.

Eller kanskje et flyselskap har priset flyreiser for høyt i for lang tid og har mange ledige seter på en flygning som snart kommer. Du kan være sikker på at flyselskapet vil senke prisene på den flygningen for å fylle opp de tomme setene.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart