-->

9. oktober 2023

Nå stopper også Norwegian Tel Aviv flightene (oppdatert)

Har fløyet til Tel Aviv i helgen 📷 Norwegian

Etter angrepene på Israel lørdag morgen, var store, internasjonale flyselskap raskt ute med å stanse sine flygninger til Tel Aviv, landets nest mest folkerike by. Norwegian har valgt å se situasjonen an, fram til nå.Etter Hamas' overraskende angrep på Israel lørdag morgen, var mange av de store internasjonale flyselskapene raske med å stoppe flyvningene til Tel Avivs flyplass Ben Gurion International Airport.

Allerede lørdag formiddag og utover helgen valgte selskap som Delta Air, United Airlines og American Airlines - alle amerikanske, å kansellere flygningene til Israel. I Europa stoppet Lufthansa, Air France-KLM, Wizz Air, Ryanair og flere andre, sine avganger.

Norwegian valgte der i mot å se situasjonen an, og vurdere situasjonen fortløpende, og så sent som søndag sendte de avgårde en maskin fra Stockholm til Tel Aviv, de skulle også ha fløyet fra København, men sykdom i besetningen stanset det flyet. En kikk i Norwegians egne data viser at dette stemmer.
Norwegian flyr ikke fra Oslo til Tel Aviv, men fra både den svenske og danske hovedstaden.

Allerede lørdag kveld kom UD med sitt reiseråd om Israel, der de "fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til hele Israel". Dette reiserådet er fortsatt gyldig. Søndag kveld ble også reiserådet skjerpet.

Mandag ettermiddag opplyser Norwegian at de nå også vil stanse avgangene fra Stockholm og København, i første omgang fram til førstkommende søndag, 15. oktober.
I en ny oppdatering fra selskapet tirsdag ettermiddag, opplyser de at flyvningene til Tel Aviv innstilles fram til 19. desember.

Selskapet opplyser at de vil kontakte berørte passasjerer direkte, og jobber med å finne løsninger for passasjerer som befinner seg i Israel.

Utenriksdepartementet - UD - opplyser på sine sider at de har begrensede muligheter til å hjelpe nordmenn i området, og de oppfordrer de som vil hjem om å kontakte sitt flyselskap eller forsikringsselskap.

Oppdatert 10.10.23 kl. 21:14

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart