-->

20. oktober 2023

Nytt selskap og ny rute til Oslo

Nytt flyselskap kommer til Oslo med ny destinasjon 📷 Dan Air/ Facebook

I desember lander nykommeren Dan Air for første gang på Oslo lufthavn. Da starter selskapet sin første rute til Norge og Norden.
annonse


Dan Air er et nytt rumensk flyselskap som bygger opp sitt nettverk i Europa, med utgangspunkt i den rumenske hovedstaden București, og en av landets største byer - Brașov.

Den nye vinterruten skal gå mellom Oslo og Brașov med planlagt oppstart 12. desember. Flyselskapet starter forsiktig med en ukentlig avgang, hver tirsdag, fram til utgangen av mars.

Dan Air flyr i dag fra Brașov til ni europeiske byer, og innen jul planlegger de å være oppe i 15 destinasjoner totalt. I tillegg til Dan Air, flyr Wizz Air et par ruter dit, øvrig trafikk er sesongbasert chartertrafikk.

Ruten til Gardermoen er for øvrig den første og eneste til Norden.

Flyselskapet ble opprinnelig etablert tidlig i 2018 under navnet Just Us Air, før de gjennomgikk en omprofilering sent i 2021 til sitt nåværende navn, Dan Air. Tidligere drev selskapet charter- og utleieflyvninger (wetlease) med egne fly for ulike flyselskaper før de bestemte seg for å starte egne ruteflygninger.

De har basen sin ved Henri Coandă International Airport i București, Romania, samt den nye Brașov-Ghimbav International Airport, som åpnet i juni 2023 og vil bli brukt som en av hovedknutepunktene deres.

Oppstart av Osloruten er satt til 12. desember og vil gå hver tirsdag, i første omgang gjennom vintersesongen.
Fra Brașov letter flyet klokken 16:00 og lander i Oslo klokken 18:00. Returen fra Oslo går klokken 19:00 og flyet lander i Brașov klokken 23:00. Alle tider er lokale, flytiden er på tre timer.

Selskapet benytter fly av typen Airbus A320 (bildet) med 180 seter ombord.

Dan Air har en svært raus bagasjepolicy med 2 x 23 kg innsjekket bagasje og 1 x 10 håndbagasje og et lett måltid er inkludert i økonomibilletten. For reisende på business, er det 2 x 32 kg innsjekket bagasje og 1 x 10 håndbagasje inkludert i prisen.

Brașov-Ghimbav International Airport er den nyeste i Romania, og den åpnet så sent som i juni i år, beliggende i underkant av en mil fra bykjernen.
Kjøretiden mellom flyplassen og bykjernen er på et kvarter og det er startet en flybuss inn til togstasjonen i byen.

Draculas slott | Bjørnesafari | Klosterbesøk | Fottur i Karpatene | Spennende turer fra Brașov

Gamlebyen i Brașov med Rådhuset og Den Sorte Kirke

Brașov fungerer som hovedstad i Brașov fylke. Byen er kjent for sin historiske betydning, varierte arkitektur og kulturell rikdom. Med en befolkning på rundt 250 000 innbyggere har Brașov et vell av historiske og moderne elementer som appellerer til besøkende.

Brașov har en rik historie som strekker seg tilbake til middelalderen. Byen er kjent for sin velbevarte gamleby, som inkluderer imponerende bymurer og tårn, samt en rekke historiske monumenter og kirker. Den tyske innflytelsen fra tidligere tider er tydelig i byens arkitektur og kulturarv. Dette gjør Brașov til et interessant reisemål for de som er interessert i historie og kultur.

Byen har en vakker beliggenhet ved foten av Karpatene, og det omkringliggende landskapet er preget av sin naturskjønnhet. Muligheter for utendørsaktiviteter som fotturer og skisport i vintersesongen er rikelig. Bran-slottet, også kjent som Draculas slott, er en bemerkelsesverdig attraksjon i nærheten, som trekker til seg besøkende med sin historiske og arkitektoniske betydning.

Brașov er i dag en moderne by med et variert utvalg av restauranter som serverer både rumenske og internasjonale retter. Byen har også et livlig natteliv med mange barer og klubber for de som ønsker å nyte kveldstimene. Brasov fungerer som et utmerket utgangspunkt for å utforske Transilvania-regionen og gir en god balanse mellom historiske og moderne elementer som appellerer til besøkende fra forskjellige bakgrunner og interesser.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart