-->

22. oktober 2023

WGH: Skal lever bakketjenester til Norwegian

Skal levere bakketjenester til Norwegian på en rekke norske flyplasser 📷 Widerøe Ground Handling

Widerøe Ground Handling (WGH) opplyser at de har skrevet kontrakt for å utføre bakketjenester til Norwegian på 16 flyplasser i Norge, fra og med 1. april neste år.
annonse


Denne beslutningen kommer etter at Norwegian nylig gjennomførte en anbudskonkurranse for bakketjenester og de-icing-tjenester på flere flyplasser i Skandinavia. Med unntak av Longyearbyen har Norwegian nå offentliggjort resultatene for de norske flyplassene, og WGH har blitt valgt som leverandør på de fleste av dem.

Kontrakten representerer en betydelig seier for WGH, spesielt etter en tidligere kontraktavslutning (med SAS, red anm.) tidligere i år, som hadde ført til usikkerhet innen organisasjonen. Beslutningen om å tildele kontrakten til WGH er basert på en nøye vurdering av kommersielle vilkår og andre relevante kriterier.

Norwegian's konserndirektør, Knut Olav Irgens Høeg sier:
 - Norwegian har gjennomført en anbudskonkurranse for bakketjenester for Norge og resten av Skandinavia hvor vi har vektet kommersielle betingelser og blant annet bærekraft. WGH ga det beste tilbudet, både kommersielt og på de andre kriteriene i anbudet. Vi ser nå frem til å utvide samarbeidet med WGH, og sammen skal vi sikre at våre reisende får et godt tilbud og en god reise på flyplassene i Norge.

Marius Myhre, administrerende direktør i WGH, var tydelig glad og lettet over beslutningen. Han sier:
 - Vi er utrolig glade, stolte og lettet over å vinne denne kontrakten. Konkurransen i markedet for bakketjenester til flyselskapene er svært tøff. Avtalen med Norwegian viser at vi er konkurransedyktige.

Den nye avtalen mellom WGH og Norwegian innebærer leveranse av bakketjenester for alle Norwegian-flyvninger på 16 norske flyplasser, inkludert , Alta, Andøya, Bergen, Bodø, Evenes, Haugesund, Kirkenes, Kristiansand, Kristiansund, Lakselv, Molde, Stavanger, Torp, Tromsø, Trondheim og Ålesund

Oppstartdato for denne kontrakten er satt til april 2024. Avtalen inkluderer også de-icing-tjenester som vil starte i september 2024. Begge kontraktene har en varighet på fem år.

Myhre legger til:
 - Avtalen gir oss selvtillit til å satse videre og forteller oss at vi skal fortsette å gripe de mulighetene som kommer vår vei. Det betyr allikevel at vi står overfor en omstilling, men det er betryggende og vil bidra til å sikre større forutsigbarhet og arbeidsplasser i tiden fremover.

Beslutningen om å tildele WGH denne kontrakten markerer en positiv utvikling for selskapet og vil ha en positiv innvirkning på den norske luftfartsindustrien. Norwegian og WGH ser nå frem til å styrke samarbeidet for å sikre en effektiv og bærekraftig flytjeneste for reisende i Norge.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart