-->

10. november 2023

Avinor: 4.5 millioner reisende i oktober

Fortsatt færre som flyr nå enn før pandemien 📷 Espen Solli/ Avinor

4,5 millioner passasjerer brukte Avinors flyplasser i oktober, det er omtrent det samme som i fjor, med en økning på 1,5 prosent, men det fortsatt 8 prosent færre passasjerer enn i normalåret 2019.
annonse


4,5 millioner passasjerer brukte Avinors flyplasser i oktober, ifølge en pressemelding fra Avinor. Dette er omtrent det samme som i fjor, med en økning på 1,5 prosent. Likevel er det fortsatt 8 prosent færre passasjerer enn i normalåret 2019. Antall flybevegelser var 3 prosent lavere enn i oktober 2022 og 9 prosent lavere enn i oktober 2019.

Innenlandstrafikken gikk svakt ned, mens utenlandstrafikken økte med 5 prosent sammenlignet med 2022. Innanlandstrafikken er fortsatt preget av lavere kapasitet enn i fjor, da Flyr også opererte innenriks i Norge, ifølge Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Trafikken til Spania går noe ned fra fjoråret, men ligger fortsatt 7 prosent over 2019-nivå, noe som gjør landet til det største destinasjonslandet for Avinor. Italia, Hellas, Tyskland og Polen viser også god vekst. På den andre siden har trafikken til nabolandene våre, Sverige og Danmark, falt kraftig sammenlignet med 2019, og er i oktober ned henholdsvis 21 og 12 prosent, ifølge Riise.

Antall passasjerer som ikke er bosatt i Norge, er tilbake på samme nivå som før pandemien, selv om den asiatiske markedet fortsatt ligger langt bak. Dette er en svært positiv utvikling for reiselivet i Norge, og en utvikling som forventes å forsterke seg videre framover. En svak norsk krone er positiv for dette eksportmarkedet, men uavhengig av dette forventer Avinor en positiv utvikling innen dette segmentet, ifølge Riise.

Innenlandsreisende i oktober var 2 674 198, en nedgang på 1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor og 8 prosent færre enn i oktober 2019. Antall utenlandsreisende i oktober var 1 816 374, en økning på 5 prosent sammenlignet med oktober 2022, men fortsatt 9 prosent færre enn i oktober 2019.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart