-->

19. november 2023

Bestilte 15 ekstra langdistansefly

Emirates la inn en ekstra bestilling på langdistansefly 📷 Airbus

Emirates la torsdag inn en bestilling på 15 ekstra Airbus A350-900s under Dubai Airshow 2023, til en verdi av 6 milliarder dollar. Totalt har de lagt inn bestillinger på 65 stykk A350 fly.
annonse


Den første A350 er planlagt å bli med i Emirates' flåte i august 2024, og med torsdagens ekstrabestilling, vil Emirates motta A350-leveranser frem til tidlig 2028.

Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreleder og administrerende direktør i Emirates, sa under Dubai Airshow denne uken:

 - Vi planlegger å bruke A350-ene til å betjene en rekke nye markeder, inkludert langdistanseflygninger på opptil 15 timers flytid fra Dubai. Vi vil samarbeide tett med Airbus og Rolls-Royce for å sikre at våre fly gir best mulig driftseffektivitet og gode flyopplevelse for våre kunder.

Les også: Bestiller 95 nye fly til 52 milliarder dollar

Christian Scherer, Airbus' sjefskommersielle direktør og leder for Airbus International kommenterte:

 - Med denne avtalen markerer vi enda et solid skritt fremover i den langvarige samarbeidsavtalen mellom Emirates og Airbus. Et forhold grunnlagt på jakt etter innovasjon, effektivitet og fremragende forretningsdrift. Akkurat som A380 ble kjernen i Emirates' operasjoner, er vi like stolte av hva A350 vil gjøre i årene som kommer.

Emirates' totale ordrebok omfatter nå 310 wide-body-fly, inkludert bestillingen på 95 ekstra Boeing-fly som ble kunngjort under showet sist mandag.

Selskapet har fløyet mellom Oslo og Dubai siden 2. september 2014, stort sett med fly av typen Boeing 777-300ER. Ruten fra Gardermoen til Dubai er spesielt populær fordi den gir en rask og enkel videreforbindelse, med kun et stopp. Reiser videre med Emirates til hele Asiaregionen er populært, samt til Australia, særlig Sydney, Brisbane og Adelaide.     

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet Perplexity, og etterarbeidet av redaksjonen


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart