-->

18. november 2023

Norse' Dreamliner landet på Sydpolen

 Norse fløy mannskap og utstyr til Trollbasen på Sydpolen 📷 Skjermdump/ Norsk Polarinstitutt

Norse Atlantic Airways har skrevet luftfartshistorien ved å lande sin Boeing 787 Dreamliner i Antarktis. Det skjedde onsdag denne uken.
annonse

Oppdraget ble ledet av Norse Atlantic Airways og kontrahert av Norsk Polarinstitutt og flymeglerfirmaet Aircontact. Formålet med oppdraget var å transportere viktig forskningsutstyr og forskere til den fjerntliggende forskningsstasjonen Troll, i Dronning Maud Land, Antarktis.

Flyet transporterte 12 tonn med viktig forskningsutstyr 📷 Norse Atlantic Airways

Ombord på flyet N0787 var 45 passasjerer, inkludert forskere fra Norsk Polarinstitutt og andre land, som skulle til forskjellige stasjoner i Antarktis. Flyet transporterte også 12 tonn med viktig forskningsutstyr som er avgjørende for å drifte Trollstasjonen, og drive forskning i Antarktis.

Dreamlinerflyet startet fra Oslo mandag, med et stopp i Cape Town, Sør-Afrika, før det satte kursen mot den utfordrende Antarktisetappen, og den historiske landingen på Troll Airfield (QAT) onsdag.

Norse lander på Troll Airfield (QAT) 📽️ Norsk Polarinstitutt
 

Bjørn Tore Larsen, konsernsjef i Norse Atlantic Airways, uttrykte stolthet og ære over å ha oppnådd denne historiske milepælen:
 
- Det er en stor ære på vegne av hele teamet i Norse at vi har oppnådd denne betydningsfulle landingen av det første 787 Dreamlinerflyet i Antarktis. I sann utforskerånd er vi stolte over å ha bidratt til denne viktige og unike milepælen.

Antarktis mangler konvensjonelle asfalterte rullebaner; derfor landet Norse Atlantic Airways på en "blåisrullebane" på Troll Airfield (iata-kode QAT), som er 3 000 meter lang og 60 meter bred. Norsk Polarinstitutt driver forskningsstasjonen som ligger i Jutulsessen i Dronning Maud Land, omtrent 235 kilometer fra kysten.

Camilla Brekke, direktør for Norsk Polarinstitutt, understreket de miljømessige fordelene ved å bruke store og moderne fly for oppdraget, og sa:

 - Det mest avgjørende aspektet er den miljømessige gevinsten vi kan oppnå ved å bruke store og moderne fly av denne typen på Troll. Dette kan bidra til å redusere totale utslipp og miljøavtrykket i Antarktis. Å lande et så stort fly åpner også helt nye muligheter for logistikk på Troll, som vil bidra til å styrke norsk forskning i Antarktis.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet Perplexity, og etterarbeidet av redaksjonen


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart