-->

2. november 2023

Brussels Airlines har mottatt sin første Airbus A320neo

Brussels Airlines har mottatt sin første, fabrikknye A320neo 📷 Brussels Airlines

Brussels Airlines har mottatt sin første Airbus A320neo direkte fra produsenten Airbus i Toulouse. Dette er første gang selskapet mottar fly direkte fra produsenten, og det markerer en spennende ny fase i deres historie.
annonse


Flyet landet for første gang på sin nye hjemmebase, Brussels Airport, onsdag. Flyet vil bli oppgradert av vedlikeholds- og ingeniørkollegene til Brussels Airlines i løpet av de kommende ukene, før den første kommersielle flygningen finner sted.

Brussels Airlines og Lufthansa Group har ambisiøse bærekraftsmål og har som mål å redusere netto karbonutslipp med 50% innen 2030 sammenlignet med 2019 og planlegger å være karbonnøytrale innen 2050. Flåtefornyelse er en viktig faktor for å nå disse målene. A320neo bruker mindre drivstoff, produserer mindre CO2-utslipp og representerer en 50% reduksjon i støy sammenlignet med tidligere generasjons fly.

Flyet er utstyrt med LEAP-1A-motoren fra CFM International. De nye, betydelig større motorene kan spare ytterligere 3 700 tonn karbonekvivalenter per fly og år. I tillegg til redusert drivstofforbruk har Neo også en større rekkevidde på omtrent 500 kilometer sammenlignet med forgjengeren. De 2,40 meter lange vingetippene, såkalte sharklets, vil spare ytterligere 800 tonn karbonekvivalenter per fly per år.

Det nye flyet vil forbedre passasjeropplevelsen, da det representerer en 50% reduksjon i støy sammenlignet med forgjengerne. De nye bagasjekomponentene har et 40% større volum og kan holde 60% flere kofferter, da disse kan lagres vertikalt i komponentene. Et annet høydepunkt er det nye fleksible belysningssystemet, som tilpasser seg passasjerenes biorytmer avhengig av flyets fase og tid på dagen, og lyser opp kabinen i enten varme oransje eller kjøligere blå toner.

Dorothea von Boxberg, administrerende direktør i Brussels Airlines, uttalte at det er avgjørende for dem å modernisere flåten for å kunne redusere karbonavtrykket. Hun uttrykte også stolthet over å motta det første helt nye flyet direkte fra Airbus i Toulouse, og at dette er en milepæl i selskapets historie.

Brussels Airlines har bestilt totalt fem A320neo-fly, og de resterende fire vil bli levert innen utgangen av neste år.

Selskapet flyr fra Oslo lufthavn til Brussel 12 ganger i uken.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet Perplexity, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart