-->

23. november 2023

Fløy verdens første A380 SAF-flyvning

Onsdag fløy Emirates verdens første A380 SAF-flyvning 📷 Emirates

Emirates har skrevet historie ved å bli det første flyselskapet til å sende en A380 på vingene med 100 prosent bærekraftig luftfartsdrivstoff i en av fire motorer.
annonse


Flyvningen ble gjennomført i går fra Dubai International Airport med en av fire motorer drevet på 100 prosent SAF. Sustainable Aviation Fuel (SAF) kan redusere karbonutslipp med opptil 85 prosent over drivstoffets livssyklus sammenlignet med konvensjonelt jetdrivstoff.


 Demonstrasjonsflygningen viser potensialet i å bruke et mer bærekraftig drop-in alternativ som utfyller de kjemiske og tekniske kravene til flydrivstoff. 100 prosent drop-in SAF som ble brukt på flyvningen inkluderer fornybare aromatiske stoffer og etterligner egenskapene til konvensjonelt jetdrivstoff.

Dette er første gang at drop-in SAF er brukt på et A380-fly, med forventning om full kompatibilitet over flyets eksisterende systemer.

Emirates deltar i en rekke bransje- og UAE-regjeringsarbeidsgrupper, samt pågående interessentengasjementer for å bidra til å skalere produksjonen og tilførselen av SAF. Emirates tar for tiden i bruk SAF i Norge og Frankrike, og flyselskapet fortsetter å søke etter muligheter for å bruke SAF på forskjellige flyplasser ettersom tilførselen blir tilgjengelig.

Artikkelen er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart