-->

23. november 2023

KLM: Kjøper 50 nye Airbus A350-fly

Kjøper 50 nye fly av typen A350 📷 Airbus/ KLM

KLM har bestilt 50 nye Airbus A350-fly for å fornye sin eldre langdistanseflåte og redusere karbonutslippene. Flyene vil bli levert mellom 2026 og 2030.
annonse


Airbus A350 er anerkjent som det mest drivstoffeffektive og stille flyet i sin generasjon, og det vil bidra til å redusere CO2-utslippene og støyen betydelig. De nye flyene bruker 25 prosent mindre drivstoff fordi de er bygget med lettere materialer, inkludert 53 prosent kompositt og 14 prosent titan. KLM har som mål å redusere karbonutslippene med 30 prosent per passasjerkilometer innen 2030, sammenlignet med 2019.

I tillegg til å investere i drivstoffeffektive fly, er økt bruk av bærekraftig flydrivstoff avgjørende for å redusere utslippene. KLM har som mål å ha ti prosent Sustainable Aviation Fuel (SAF) i tanken innen 2030, og velger derfor å investere ytterligere i bærekraftig flydrivstoff gjennom DG Fuels.

I 2022 var Air France og KLM verdens største brukere av SAF, og de brukte 17 prosent av det bærekraftige flydrivstoffet globalt. For å fortsette å lede utviklingen i riktig retning og øke produksjonen av SAF, investerer selskapet nå i SAF-produsenten DG Fuels.

KLMs bestilling av 50 nye Airbus A350-fly er en del av selskapets langsiktige plan for å bli mer bærekraftig og redusere karbonutslippene. Flyene vil bidra til å gjøre KLMs operasjoner betydelig renere, stillere og mer drivstoffeffektive.

Med denne bestillingen vil KLM bli en av verdens største operatører av Airbus A350-familien, og det vil bidra til å styrke selskapets posisjon som en ledende aktør innen bærekraftig luftfart.

Artikkelen er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi, og etterarbeidet av redaksjonen


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart