-->

5. november 2023

Lavest mulig pris er ikke det viktigste

Nordmenn vil ha verdi for pengene, ikke lavest mulig pris, når de reiser til utlandet i vinter 📷 TUI

Lavest mulig pris ikke det viktigste for nordmenn når de skal ut å reise i vinter, vi prioriterer verdi for pengene.
annonse


Lavest mulig pris ikke det viktigste for nordmenn når de skal ut å reise i vinter, ifølge en fersk gallupundersøkelse fra Kantar Media Kun 12 % av nordmennene oppgir at lavest mulig pris er det viktigste når de skal bestille en ferie til utlandet i høst eller vinter. Hele 76 % svarer at de prioriterer verdi for pengene, det vil si at reisen oppfyller behov til reisemål, forventet hotellstandard og opplevelser. 11 % er usikre på hva som er viktigst.

Ifølge kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge, søker nordmenn gjerne etter en billig ferie når de leter etter sin neste ferie. Samtidig så ser vi at når de bestiller, så bytter de gjerne til sitt favorittreisemål og velger høyere standard både på hotell og romtype. Swim-out rom med eget privat basseng er for eksempel mye mer populært i Norge sammenlignet med de andre nordiske landene.

Dersom man ser på ulike aldersgrupper, er de yngste noe mer opptatt av lav pris enn de eldre. I aldersgruppen 18-34 synes 22 % at lav pris er det viktigste. Kanariøyene er det overlegent mest populære reisemålet om høsten og vinteren, og nordmenn elsker virkelig Gran Canaria og reiser helst til Puerto Rico.

TUIs Mørk-Løwengreen mener Tenerife er et godt alternativ til toppselgeren. Mexico er et relativt nytt reisemål for de fleste nordmenn, men vi har tre direkteflygninger dit i vinter som begynner å fylle seg opp. I tillegg ser vi at stadig flere oppdager at man kan kjøpe pakketurer med rutefly til for eksempel Bali og Jamaica. Så vi har noen litt mer eventyrlystne nordmenn også, selv om ingen er i nærheten av å ta opp kampen med Kanariøyene i popularitet om vinteren.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet Perplexity, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart