-->

16. november 2023

Regjeringen varsler tiltak etter inntektssvikt for Avinor

Skal hjelpe Avinor økonomisk 📷 Mostphotos

Etter pandemien har flytrafikken blitt sterkt påvirket, noe som har resultert i betydelig inntektssvikt for Avinor. Regjeringen har kunngjort en rekke tiltak for å håndtere den utfordrende økonomiske situasjonen selskapet står overfor.
annonse


Pandemien har ført til dramatisk fall i passasjertallene, og selv om antallet reisende har økt, er trafikken fortsatt langt fra nivået før pandemien. Avinor forventer at flytrafikken vil være redusert i en lengre periode enn tidligere antatt, og dette har skapt en alvorlig situasjon for selskapet.

Regjeringen har forsikret at ingen flyplasser vil bli nedlagt, og at det vil bli iverksatt økonomiske tiltak for å sikre at passasjerer og flyselskaper fortsatt får et godt tilbud over hele landet. Dette inkluderer blant annet økning av lufthavnavgiftene med 200 millioner kroner fra 2023 til 2024, samt vurdering av ytterligere økning fra 2024 til 2025.

I tillegg til økning av lufthavnavgiftene, vil regjeringen vurdere om den fiskale flypassasjeravgiften skal reduseres for å kompensere deler av avgiftsøkningen. Det vil også bli vurdert om staten bør overta finansieringen av oppgaver Avinor i dag utfører for å sikre viktige samfunnsfunksjoner, samt om Avinor kan få lov til å selge ikke-taxfree-varer i taxfree-butikkene. Dette vil blant annet kunne åpne for salg av lokalproduserte varer.

Samferdselsministeren har understreket at regjeringen vil bidra til at Avinor fortsatt kan løse sitt samfunnsoppdrag på en bærekraftig og fremtidsrettet måte, og at selskapet har en viktig rolle i utviklingen av luftfarten, spesielt som pådriver for en grønnere luftfart.

Denne omfattende tilnærmingen fra regjeringen viser en forpliktelse til å støtte Avinor gjennom den økonomiske utfordringen selskapet står overfor, samtidig som man sikrer et robust og bærekraftig luftfartstilbud over hele landet.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet Perplexity, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart