-->

6. november 2023

Tester kunstig intelligens i sikkerhetskontrollen

KI kan betyr smidigere sikkerhetskontroll i årene som kommer 📷 Illustrasjonsfoto

Britisk teknologiselskap demonstrerer walk-through sikkerhetscanner med kunstig intelligens (KI). Det kan bety slutten på tømming av lommer, av med sko og elektronikk ut av håndbagasjen på flyplassen.
annonse


Teknologiselskapet Sequestim har utviklet en walk-through sikkerhetscanner som bruker romteknologi for å oppdage skjulte sikkerhetstrusler. 

Scanneren, som er den første i sitt slag, kan scanne passasjerer mens de går gjennom den, og oppdage trusler som våpen, eksplosiver og narkotika. Den bruker avansert kunstig intelligens for å analysere dataene som samles inn, og kan gi sikkerhetspersonell en rask og nøyaktig vurdering av passasjerene.

Dette gjør at hele noe sikkerhetsprosessen blir raskere og mer effektiv

Passasjerene går rolig gjennom en slags korridor, der "vegger" scanner og analyserer det de ser. 
Scanneren bruker avansert kunstig intelligens for å analysere dataene som samles inn, noe som betyr at sikkerhetspersonell kan få en mer nøyaktig vurdering av passasjerene.

Sikkerhetsprosessen blir også mindre stressende og mer behagelig for reisende da kan gå gjennom skanneren uten å måtte ta av seg skoene eller ta ut elektroniske enheter fra bagasjen.

Slik presenterer Sequestim den framtidige scannerenScanneren fra Sequestim er for tiden under testing på Cardiff Airport i Storbritannia, og selskapet søker nå investorer for å hjelpe med å bringe teknologien til flere flyplasser over hele verden. Med sin avanserte teknologi og potensial for å forbedre sikkerhetsprosessen for reisende, kan Sequestim-scanneren være en viktig innovasjon for flybransjen i årene som kommer.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet Perplexity, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart