-->

29. desember 2023

Swiss: Prøver seg på ny rute igjen

Swiss skal fly fra Oslo til en ny sveitsisk by 📷 wikimedia

I fjor skulle Swiss åpne sin ande rute fra Oslo lufthavn til en sveitsisk by. Den ruten kom aldri i gang, nå gjør de et nytt forsøk.
annonse


I fjor annonserte det sveitsiske flyselskapet en ny rute fra Oslo til Genève, fra før flyr de til Zürich. Grunnen til at Genèveruten aldri tok av, er sammensatt.

Mangel på vitale flydeler og mangel på fly var det viktigste. De bakenforliggende årsakene til dette skal ha vært både etterslep av leveringer i forbindelse med pandmien, samt krigen i Europa.

Kommende sommer gjør derfor sveitserne et nytt forsøk. 2. april er det klart for første takeoff fra Gardermoen med kurs for Genève. Ruten skal opereres hver tirsdag, torsdag og lørdag gjennom hele sommersesongen, og ut oktober neste år.

Hver tirsdag letter flyet 17:20 fra Genève og lander i Oslo 20:00, returen fra Gardermoen går 20:50 og flyet lander på basen i Genève klokken 23:30

Torsdag er det avgang fra Sveits 13:55 med ankomst Gardermoen 16:35. Flyet returnerer 17:25 og lander på hjemmebasen 20:05.

På Lørdag er det avgang fra Genève klokken 16:50 og flyet lander i Oslo 19:30. Etter et bakkestopp på femti minutter, tar flyet av fra hovedflyplassen 20:20 og lander i Genève 23:00.

Swiss planlegger å bruke fly av typen Airbus A320-300, og de konkurerer mot SAS og Norwegian på denne ruten.

📷 Illustrasjonsfoto

 I en kommentar til ruteutvidelsen sier Swiss' kommersielle direktør Tamur Goudarzi Pour;

 - Swiss vil tilby reisende et enda bredere utvalg av korte destinasjoner i sitt sommerprogram for 2024. Vi er veldig glade for å utvide porteføljen vår av europeiske destinasjoner for å gi kundene våre et enda bredere utvalg av flyreisealternativer. På denne måten understreker vi vår forpliktelse i Swiss til å tilby både førsteklasses tjenester og et omfattende reisevalg.

Genéve ligger i den sørvestlige delen av landet, ved den vestre enden av Genfersjøen. Byen ligger i den hovedsakelig franskspråklige delen av landet.

Flyplassen i Genéve ligger 5 km fra sentrum og har både buss- og toglinjer inn til byen. Den nordlige delen av flyplassen går langs den sveitsisk-franske grensen og den kan derfor brukes av begge land. Passasjerer på flyvninger til eller fra Frankrike trenger derfor ikke å passere sveitsisk toll og immigrasjon hvis de går ut på den franske siden.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart