-->

11. januar 2024

Mister viktig rute til Amsterdam

KLM legger ned rute fra Torp 📷 Sandefjord lufthavn

Til våren forsvinner KLMs rute fra Torp til Amsterdam, da forsvinner et stort og viktig knutepunkt for reisende ut i verden.
annonse


KLM har annonsert at de vil legge ned ruten mellom Sandefjord Lufthavn Torp og Schiphol i Amsterdam fra og med onsdag 1. april, skriver Sandefjords Blad.

Det skjer på grunn av at Schiphol har nådd sitt tak på antall årlige flybevegelser, og det nederlandske flyselskapet må prioritere de mest lønnsomme rutene.

Ruten har vært operert mellom Torp og Schiphol i nesten 25 år.

– Nå er det veldig kort tid siden dette ble kjent. Men her på Torp er vi ikke kjent for å gi oss så lett, så vi skal også forsøke å snu alle steiner for å se om vi kan komme opp med en plan B, sier Kleive-Mathisen, til avisen, som foreløpig ikke kan gå inn på hva dette kan innebære.

Først stoppet av pandemien
KLM har operert ruten fra Torp til Amsterdam i over 20 år, men i mars 2020 ble Norges grenser stengt og ruten ble satt på pause. KLM startet opp igjen sommeren 2020 men måtte raskt stenge ned igjen før de kom tilbake med én daglig avgang til Amsterdam våren 2022. For næringslivet i regionen var ikke dette «godt nok» og det har vært et stort press og ønske om å få morgenflyet, som har nattstopp på Torp, tilbake.

Så sent som april i fjor kom KLM tilbake med en morgenavgang, slik næringslivet og andre ønsket.
Den gang uttalte Kleive-mathisen til Osloairports.com:

- Vi er svært glade for at KLM endelig er tilbake med to daglige frekvenser til Amsterdam fra Torp. Amsterdam som knutepunkt for one-stop reiser til resten av verden er svært viktig for det internasjonale næringslivet i Vestfold- og Grenlandsregionen. Morgenavgangen har vært dypt savnet og det har vært et stor press i markedet for å få denne tilbake.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart