-->

10. januar 2024

Over 4 millioner fløy med Icelandair i fjor

Fraktet over 4 millioner reisende til Sagaøya i 2023 📷 wikimedia

Det islandske flyselskapet, Icelandair, nådde nye høyder i 2023 med en økning på 17% i antall passasjerer sammenlignet med året før. Selskapets veksttrend vedvarte gjennom hele året, og kulminerte i løpet av sommermånedene.
annonse


Bare i desember 2023 transporterte Icelandair hele 264 000 passasjerer, for hele året landet selskapet på 4.3 millioner passasjerer. Et lite flertall av de reisende fløy til og fra Island, mens resten reiste via Island og videre gjennom Icelandairs rutenettverk.

Til tross for seismisk aktivitet og vulkanutbrudd i sørvestlige deler av Island, forble selskapets operasjoner upåvirket. Imidlertid erkjenner Icelandair at disse geologiske hendelsene hadde en viss innvirkning på den generelle reiseinteressen for Island, spesielt i løpet av desember. Likevel har trenden med vulkanturisme fått fotfeste de siste årene, der eventyrlystne reisende søker førstehåndsopplevelser av vulkanutbrudd på Island.

– Vi er nå spente på 2024, der vi vil fly til over 50 destinasjoner i vårt rutenettverk. Tre av disse er nye destinasjoner til Færøyene, Pittsburgh og Halifax som vi har gleden av å tilby våre passasjerer. Vår flåteoppgradering vil også fortsette, der høydepunktet blir introduksjonen av det splitter nye Airbus-flyet vårt til høsten, sier Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart