-->

9. januar 2024

Selger flere seter, men sliter med punktligheten

Norse fyller flyene med flere folk, men er ikke like gode på punktligheten 📷 Norse

7 av 10 seter hos Norse ble solgt i desember, og over 79.000 fløy med selskapet sist måned. Men punktligheten bør forbedres.


Det norske flyselskapet Norse Atlantic Airways har levert gode tall for desember 2023, med en kabinfaktor på 71 prosent, det betyr at 7 av 10 seter var solgt. Det er en økning på 10 prosent sammenlignet med samme måned året før. Totalt fløy selskapet 79 240 passasjerer, noe som markerer en økning på 44 prosent fra desember 2022.

Den positive utviklingen i kabinfaktoren er et tegn på selskapets evne til å optimalisere kapasiteten ombord på flyene sine. Selv om dette er en betydelig forbedring, er det verdt å merke seg at punktligheten til selskapet ligger 61 prosent, kun seks av ti landet innenfor bransjestandarden på 15 minutter etter oppsatt rutetid.
I november var punktligheten på 81%, så her er rom for ytterligere forbedringer.

I løpet av desember gjennomførte Norse Atlantic Airways totalt 343 flyvninger på sitt nettverk, en økning på 33 prosent fra året før. Målt i tilgjengelige setekilometer (ASK) utgjorde dette 800 millioner, mens inntjeningskilometer (RPK) landet på 564 millioner.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart