-->

9. januar 2024

SAS: 1,6 millioner passasjerer i desember

1.6 millioner passasjerer fløy med SAS i desember 📷 wikimedia

SAS fikk en økning på 6 prosent i antall passasjerer som reiste med selskapet i desember sammenlignet med samme måned året før. Den totale passasjervolumet nådde 1,6 millioner.


SAS' kapasitet økte med nesten 12 prosent, og det totale antallet inntjenende passasjerkilometer (RPK) økte med hele 14 prosent sammenlignet med desember 2022. Dette er en solid indikasjon på selskapets vedvarende vekst.

Den faktiske flybelastningsfaktoren for desember måned ble registrert til 73 prosent, et tall som reflekterer effektiviteten og optimal utnyttelse av selskapets kapasitet.

Punktligheten var på 63.1%  

I tillegg til den positive veksten kunngjorde SAS at Skellefteå City Airport ble det første individuelle flyplassen i Sverige som ble med i SAS sitt Corporate Sustainability-program i desember. Anko van der Werff, administrerende direktør i SAS, uttrykte håp om at dette partnerskapet vil inspirere andre selskaper til å delta i reisen for å transformere luftfarten for kommende generasjoner.

SAS planlegger også å utvide sitt flytilbud og øke kapasiteten i sommertrafikkprogrammet. I løpet av sommeren vil SAS tilby flyvninger til over 130 destinasjoner i mer enn 40 land, med økt frekvens til populære destinasjoner i Europa, Nord-Amerika og Asia, samt ni nye destinasjoner i Europa.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart