-->

11. januar 2024

Over 1,9 millioner reisende på Torp i fjor

Wizz Air og Ryanairs ruter til Polen er mest populære 📷 Sandefjord lufthavn

Totalt har 1 921 074 passasjerer reist til/fra Torp i 2023. Det er økning på 11,1 % i forhold til året før men fortsatt lavere enn «normalåret» 2019 da flyplassen hadde over 2 millioner reisende.
annonse


Det er utenrikstrafikken som dominerer med 1601.659 passasjerer og en økning på 13,2 % fra året før. Innenrikstrafikken endte på 319.415, også her en liten økning på 1,3 % fra 2022. Torp befester med dette sin posisjon som landets tredje største lufthavn for utenrikstrafikk, kun Oslo og Bergen lufthavn er større.

Innenriks er Bergen den klart største ruten etterfulgt av Trondheim og Stavanger.

- Trafikken er godt på vei tilbake til en normalsituasjon etter pandemien. Det er økning i de fleste marked, på tross av dyrtid og en urolig verden. Trafikken til Polen er fortsatt sterk, og fritidstrafikken til Spania har tatt seg godt opp, mens trafikken til England er høyere enn før pandemien da vi nå har flere avganger til Manchester.
Tine Kleive-Mathisen, sjef for trafikkutvikling og kommunikasjon


Polen størst
Polen er det største markedet etterfulgt av innenriksmarkedet, deretter følger Spania, Storbritannia og Nederland.

Både Wizz Air og Ryanair har stor kapasitet til flere av storbyene i Polen, som Gdansk, Warszawa og Krakow/Katowice.

Til Spania flyr både Ryanair, Norwegian og airBaltic med stor kapasitet. Dette vil øke betydelig kommende sommer når Norwegian også starter å fly til Palma de Mallorca, samt at de starter en helt ny rute til Barcelona i juni.


De mest populære destinasjonene, målt i antall passasjerer, fra Torp 2023:
  1. Gdansk
  2. Warszawa 
  3. Krakow
  4. Alicante
  5. Amsterdam
  6. Manchester

Krevende økonomisk situasjon
Men tross gode passasjertall er den økonomiske situasjonen langt mer krevende, særlig på grunn av reduserte taxfree kvoter. I går ble det også kjent at KLM legger ned sin rute mellom Torp og Amsterdam, etter nær 25 års drift.

I april får vi økt kapasitet på ruten mellom Torp og København når airBaltic starter opp med tre ukentlige frekvenser. Den samme uken starter Ryanair opp to nye ruter. Ruten til Pisa vil ha avgang to dager i uken og det samme vil en ny rute til Dubrovnik ha. Norwegian starter en ny rute til Mallorca i mai og til Barcelona i juni. Widerøe forsetter med sine sommerruter til både Nice og Firenze.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart