-->

18. januar 2024

Norwegian blir medeier i Norsk e-Fuel

Skal redusere utslippene med 45% innen 2030 📷 Norwegian

Norwegian er nå inne på eiersiden i Norsk e-Fuel, som etablerer det som kan bli verdens første storskala produksjonsanlegg for elektrodrivstoff. Dette gir Norwegian tidlig tilgang til helt nødvendig fossilfritt flydrivstoff.
annonse
 

Norwegian eier nå en andel i selskapet Norsk e-Fuel, som planlegger å etablere verdens første storskala produksjonsanlegg for elektrodrivstoff i Mosjøen, Nordland. Dette partnerskapet vil gi Norwegian tidlig tilgang til fossilfritt flydrivstoff, som er avgjørende for selskapets mål om å redusere utslippene med 45 prosent innen 2030.


Avtalen markerer et viktig skritt mot overgangen til bærekraftig luftfart og forventes å sikre Norwegian langsiktig tilgang til fossilfritt flydrivstoff. Selskapet har allerede investert over 12 millioner kroner i prosjektet og planlegger å investere ytterligere 45-50 millioner kroner ved neste milepæl.

Den planlagte fabrikken i Mosjøen forventes å produsere over 7 000 tonn drivstoff årlig, med potensiale for økning til 29 000 tonn når de to neste fabrikkene blir realisert. Dette partnerskapet markerer en betydelig satsing på bærekraftig luftfart og verdiskaping i norsk industri.

Artikkelen er laget ved hjelp av KI, og bearbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart