-->

3. mars 2024

20 år med airBaltic mellom Oslo og Riga

Feierer 20 år gammel rute mellom Oslo og Riga 📷 airBaltic

Fredag kunne airBaltic feire at de har fløyet mellom den latviske og norske hovedstaden i 20 år. Rundt 2 millioner passasjerer har benyttet ruten, som er fløyet omlag 29.000 ganger.
annonse

Fredag feiret det latviske nasjonale flyselskapet airBaltic at de har operert ruten mellom Oslo og Riga i 20 sammenhengende år. Gjennom disse årene har flyselskapet forbundet sin hjemmebase med den norske hovedstaden med daglige avganger.

Martin Gauss, administrerende direktør i airBaltic, sa før helgen:

 - Oslo var en av de første destinasjonene i vårt nettverk tilbake i 2004, og siden den gang har etterspørselen etter denne destinasjonen økt. airBaltic forbinder nå begge hovedstedene med opptil to daglige flyvninger, og Rige er blitt et viktig knutepunkt for mange som skal videre østover.

 - Vi er takknemlige overfor partnerne våre i Oslo for samarbeidet gjennom disse årene, og ser frem til mange flere år på Gardermoen.

Finn de beste tilbudene på ting ågjøre i Riga akkurat nå 

airBaltic forbinder Oslo med Riga med opptil to daglige flyvninger og med Tallinn - med inntil to flyvninger i uken. I tillegg utfører flyselskapet ukentlige direkteflyvninger til Gran Canaria i vintersesongen.

Selskapet sendte første fly på vingene høsten 1995, er i dag eid 97% av den latviske staten, og har den latviske hovedstaden Riga som sin hjemmebase. Andre baser er i Tallinn, Vilnius og Tampere. Denne vinteren har de også hatt en sesongbase på Gran Canaria med flighter blant annet til Oslo, Torp og Bergen. Selskapet har siden 2016 kun operert flytypen Airbus A220 med 148 seter, de har 46 fly i flåten og flyr til 82 destinasjoner.

Fokker-50 maskin tilhørende airBaltic i 2004, samme år selskapet startet flyruten mellom Oslo og Riga (wikimedia)


Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart