-->

23. mars 2024

Emirates: Stor reiselyst rundt Ramadan

Melder om stor reiselyst i forbindelse med Ramadan 📷 Emirates/ Twitter

Antallet bestillinger fra reisende for den kommende muslimske høytiden Eid al-Fitr i april, har doblet seg, sammenlignet med 2023. Dette indikerer en økende interesse for reiseopplevelser som markerer slutten på fastemåneden Ramadan.


dnata Travel, det eldste reiselivsselskapet i De forente arabiske emirater, og en del av Emirates Group, melder om en betydelig økning i bestillinger fra reisende for den kommende muslimske høytiden Eid al-Fitr i april. Sammenlignet med 2023 har antallet bestillinger doblet seg, noe som indikerer en økende interesse for reiseopplevelser under denne festlige anledningen som markerer slutten på fastemåneden ramadan.

Tradisjonelt har dnata Travel sett en jevn fordeling mellom de som foretrekker å feriere hjemme (staycation) og de som velger internasjonale reiser under Eid. I år viser tallene en endring, der 40 prosent velger å tilbringe ferien hjemme, mens hele 60 prosent foretrekker å reise utenlands.

Blant de mest populære destinasjonene for Eid-al-Fitr-reiser finner vi Maldivene, Thailand, Italia, Mauritius og USA.

Meerah Ketait, Head of Retail and Leisure i dnata Travel, peker på en økende trend der flere reisende forventer å nyte en lengre pause i forbindelse med Eid i april. Ketait sier at reisende nå planlegger og bestiller reisene sine tidligere enn vanlig, med en tendens til å velge destinasjoner lenger unna, som Asia og USA.

Byer som Roma, Venezia, New York City og Las Vegas skiller seg spesielt ut som attraktive reisemål for feiringen av Eid-al-Fitr.

Flyselskapet Emirates daglig mellom Oslo lufthavn og Dubai lufthavn i de forente arabiske emirater. 

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart