-->

24. mars 2024

SAS-flyene er i luften igjen

SAS satte 18 fly på bakken lørdag 📷 wikimedia

Lørdag satt SAS 18 fly på bakken for en sikkerhetssjekk, det førte til at 49 av 1140 flygninger i Skandinavia ble kansellerte. I Norge ble 8 flyvninger avlyst lørdag, alle avganger fra Oslo går som planlagt søndag.
annonse

Lørdag ble 18 fly satt på bakken på grunn av sikkerhetsrutiner, noe som resulterte i flere avlysninger og innstillinger over hele Norden. Søndag er 11 av disse flyene tilbake i vanlig drift, ifølge informasjon fra SAS til NRK.

Selv om noen flyginger vil bli kansellert også på søndag, vil disse være til og fra Stockholm Arlanda, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Sund i SAS til NRK.

Etter det osloairports.com forstår er problemet flyets trykkregulatorsender (pressure regulator transmitter component), en komponent som er ansvarlig for overvåking og justering av kabintrykket underveis.


 Mye tyder på at det har vært glipp i sjekk- og vedlikeholdsrutinene, der man oppdaget at komponenten ikke var inspisert da de skulle, i henhold til vedlikeholdsplanene. Da man først oppdaget at rutinesjekkene ikke var fullført innenfor den angitte tidslinjen, ble flyene tatt ut for inspeksjon. Passasjerene har ikke vært utsatt for noen risiko.

Dyr påske? 
Tar vi utgangspunkt i at 49 flighter ble kansellert og at det skulle vært 171 passasjerer om bord i hvert av disse flyene, ble 8379 reisende rammet. Hver av disse kan ha krav på 400 euro i kompensasjon, da kommer kompensasjonsregningen opp i 3.379.600 euro, eller drøyt 39.2 millioner norske kroner, en dyr glipp der altså.
Passasjerene som er berørt av kanselleringene, blir oppfordret til å beholde kvitteringer og søke om kompensasjon.

SAS uttrykker forståelse for den frustrasjonen passasjerene opplever og forsikrer om at de har gjort alt de kan for å løse situasjonen. De har jobbet intenst med å ombooke alle berørte passasjerer til alternative flyvninger og beklager eventuelle ulemper dette har medført.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart