-->

10. mars 2024

Ny storstreik rammer Lufthansa neste uke

Ny storstreik rammer Lufthansa i neste uke 📷 Hamburg lufthavn

For 4. gang på en drøy måned rammes flyselskapet Lufthansa av streik. Kommende tirsdag og onsdag legger 19.000 kabinansatte ned arbeidet i det tyske storselskapet.Kun timer etter at den tyske fagforeningen Verdi avsluttet en 60 timer lang streik, kom en annen fagforening, UFO, på banen og ba sine omlag 19.000 medlemmer som jobber som kabinpersonale for Lufthansa og Lufthansa Cityline om å gå til streik enten tirsdag eller onsdag, i neste uke - 12. og 13. mars.

Dette er den siste i en serie streiker som har påvirket Lufthansa, med Verdi-bakkepersonell som nedla arbeidet denne uken, fra onsdag til lørdag morgen. Selskapet var også gjennom to streiker i februar.

Som fagforeningen Verdi, refererte UFO til Lufthansas sterke resultater i 2023 som ble presentert denne uken - og som viser et resultat på drøyt 30 milliarder kroner - da de forklarte bakgrunnen for den kommende streiken.


 - Kabinpersonalet må nå også få ta del i denne suksessen, og de tiltakene som ble gjort under covid-krisen, må kompenseres tilstrekkelig, sa Joachim Vazquez Bürger, styreleder i UFO.

Streiken vil lamme Frankfurt på tirsdag (12. mars), og München på onsdag (13. mars).

UFO ber medlemmene streike og lamme alle avganger fra Frankfurt på tirsdag, og alle flyvninger ut av München på onsdag. Tidsrommet for streikene vil være fra kl. 04.00 til kl. 23.00 begge dagene.

Dette vil ramme de to største flyplassene i Tyskland, målt etter antall reisende, hardt.

I følge fagforeningen stemte 96% av medlemmene for streik i Lufthansa og datterselskapet Lufthansa Cityline.

UFO sier de krever en lønnsøkning på 15% med nye forhandlinger etter 18 måneder, samt en inflasjonskompensasjon på 3.000 euro (drøyt 34.000 kroner) for omtrent 18 000 medlemmer i Lufthansa og rundt 1.000 medlemmer tilknyttet  Lufthansa Cityline.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart