-->

11. april 2024

Icelandair: Sterk vekst i mars

Fraktet i underkant av trehundretusen passasjerer i mars 📷 wikimedia

Ifølge selskapets tall, transporterte Icelandair 298.000 passasjerer i mars, noe som representerer en 25% økning i passasjertrafikk målt i Revenue Passenger Kilometers (RPK) - omsetning per betalende passasjer)). Kapasitetsøkningen var på 22% sammenlignet med mars 2023.

I løpet av måneden utgjorde passasjerer som reiste til Island 39% av totalen, 19% reiste fra Island, 34% var transittpassasjerer, og 8% reiste innenriks i Island. Kabinfaktoren var 83,1% og punktligheten var 88,5%, en økning på 4,7 prosentpoeng fra allerede solide tall i mars 2023.

Bogi Nils Bogason, president og administrerende direktør i Icelandair, kommenterer:

 - Vi fortsetter å se sterke trafikktall, med 25% økning i passasjertrafikk sammenlignet med mars i fjor. Trafikktallene påvirkes av en uvanlig tidlig påskesesong. I løpet av måneden så vi en 50% økning i antall transittpassasjerer og 13% økning på avgangssiden, mens antallet passasjerer på ankomstmarkedet vokste med 4%.

 - Videre opprettholder vi vår sterke punktlighet og konsekvent høy kabinfaktor til tross for en 22% kapasitetsøkning, legger Bogason til.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart