-->

9. april 2024

SAS: Økning i passasjerantall og bedre kabinfaktor

Flerer reisende og fullere fly i mars 📷 wikimedia

SAS trafiktall for mars måned viser en økning i antall passasjerer til 2 millioner, en oppgang på 5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.
annonse

Kabinfaktoren, som måler hvor godt flyselskapets fly er fylt opp, lå på 79 prosent i mars, opp fra 73 prosent i februar. Med andre ord var nær åtte av ti seter solgt.

- Vi er glade for at 2 millioner passasjerer reiste med SAS i mars, inkludert påskeferien. I løpet av måneden fikk SAS også godcenterkjent sin rekonstruksjonsplan av den amerikanske domstolen, en viktig milepæl for SAS Forward-programmet som gir oss en klar vei ut av rekonstruksjonsprosessen," sier SAS-konsernsjef Anko van der Werff, i en pressemelding.

Overgang til SkyTeam-alliansen
I tillegg er det nå klart at SAS forlater Star Alliance den 31. august, og overgangen til SkyTeam-alliansen starter 1. september. Bakgrunnen for dette allianseskiftet er at Air France-KLM blir ny storaksjonær i SAS etter rekonstruksjonen.

- Vi ser frem til å gi våre kunder tilgang til 19 nye flyselskaper og over 1060 destinasjoner rundt om i verden gjennom SkyTeam-alliansen, sier SAS-sjefen.

98.7% av alle planlagte avganger kom seg i luften og punktligheten var på 84.9%

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart