-->

27. mai 2024

Air France dobler investeringen i SAF under OL i Paris

Air France matcher kundenes kjøp av bærekraftig flydrivstoff 📷 greenairnews .com

Air France tar et stort skritt mot bærekraftighet ved å doble investeringen i bærekraftig flydrivstoff under sommer OL i Paris, Frankrike. Selskapet vil matche hver krone de reisende bruker på SAF i sommer.
annonse


- Siden 2022 har vi tilbudt alle våre kunder muligheten til å legge til SAF på billetten, og vi er glade for å kunne utvide dette tilbudet under olympiaden, sier Maria Hagelberg, ansvarlig for bærekraftsspørsmål for Air France og KLM Nord-Europa.

SAF = Sustainable Aviation Fuel = bærekraftig flydrivstoff  

Denne kunngjøringen kommer etter at Air France-KLM-gruppen for andre året på rad ble den største brukeren av SAF globalt i 2023. Med en økning på nesten 100% i forbruket av bærekraftig flydrivstoff fra året før, viser selskapet en betydelig forpliktelse til å redusere klimaavtrykket fra luftfarten.

- Vårt mål er å redusere CO₂-utslippene med 30% per passasjerkilometer innen 2030 sammenlignet med 2019. Vi har også som mål å bruke totalt 10% SAF innen 2030, i tråd med vårt engasjement for å være en ledende aktør innen bærekraftig luftfart, fortsetter Hagelberg.

Air France-KLM-gruppen ser på denne satsingen som et viktig skritt mot å oppfylle EU-mandatet som krever at minst 6% av all luftfartens drivstoff i EU skal være bærekraftig innen 2030.

Ved å doble SAF-investeringen under den kommende idrettskonkurransen, håper selskapet å oppmuntre flere reisende til å velge miljøvennlige alternativer og bidra til en mer bærekraftig fremtid for luftfarten. Det vil si at dersom en reisende bidrar med 200 kr, matcher Air France dette beløpet. Kampanjen gjelder i perioden 18. juli til 6. september i år.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart