-->

26. mai 2024

Streikefare også i SAS

Kabinansatte i SAS kan gå ut i streik hvis de ikke blir enige med motparten 📷 SAS/ X

Etter to uker med intense forhandlinger i april, møttes SAS Norge kabinforening og SAS i NHO Luftfart rundt forhandlingsbordet denne uken. Forventningene var høye, men igjen ble det brudd og partene møtes hos Riksmekleren.
annonse


Lederen for SAS Norge kabinforening, Martinus Røkkum, sa til parat24.com at lønnstilbudet som ble lagt frem var langt under forventningene til foreningen. Etter å ha brukt de første timene på å gjennomgå forslaget som ble oversendt den 16. mai, var konklusjonen klar: lønnstilbudet var for lavt.

 - Lønn er et viktig punkt, men også andre elementer skal opp på forhandlingsbordet. Foreløpig er det stor avstand mellom partene, sa Røkkum før bruddet.

Fare for streik på Gardermoen fra i morgen mandag  

Blant de andre kravene som foreningen står fast på, er bedre arbeidsforhold og spesielt hvile. Røkkum påpekte at arbeidshverdagen til kabinansatte har blitt stadig tøffere, og det er nødvendig med tiltak for å kutte ned på antallet lange arbeidsdager.

Pilotstreik i Norwegian kan ramme sommertrafikken fra juni 

Etter den siste forhandlingsrunden endte møtet i brudd den 22. mai. Dette førte til at partene nå vil møtes hos Riksmekleren for å prøve å finne en løsning som begge parter kan akseptere. Det er ikke berammet noen dato for mekling på Riksklerens kontor.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart