-->

7. mai 2024

Eventuell luftfartsstreik kan lamme all flytrafikk på kort varsel

En streik i Avinor kan ramme hardt i sommer 📷 illustrasjonsfoto

LO Stat og Spekter klarte ikke å lande forhandlingene i Avinor, for 900 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL). Lønnsoppgjøret går nå til mekling, og luftfarten kan bli rammet av streik.
annonse

Partene klarte ikke å bli enige om lønnsoppgjøret, og saken går nå til mekling. Hvis meklingen ikke fører frem, kan det bli streik som kan ramme flytrafikken i Norge.

Her er det streik akkurat nå 

- Vi har strukket oss langt, men nå blir Riksmekleren neste. Avstanden er for stor og forhandlingsviljen for liten. Vi har opplevd angrep på opparbeidede rettigheter, og at inngåtte avtaler ikke følges opp, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

Norwegian er i forhandlinger med sine piloter, og det er fare for at også de kan gå ut i streik i sommer hvis årets lønnsoppgjør ikke fører frem.

Avinor er et statlig selskap som driver de fleste av Norges lufthavner, og en streik blant de ansatte vil kunne få store konsekvenser for flytrafikken i Norge. Partene har nå 14 dager på seg til å komme til enighet under meklingen. Meklingsdato er ikke fastsatt.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart