-->

14. mai 2024

Nærmere 100.000 fløy med Norse i april

 Doblet passasjertallet i april 📷 London Gatwick Airport

Flyselskapet Norse Atlantic Airways opplevde en betydelig økning i passasjertallet for april. Antall reisende mer enn doblet seg i løpet av måneden sammenlignet med samme periode i fjor.
annonse


I april fløy Norse Atlantic Airways 98.542 passasjerer fordelt på 398 flyvninger, inkludert 61 charterflyvninger. Gjennomsnittlig kabinefaktor lå på 79 prosent, en økning på 12 prosentpoeng sammenlignet med samme måned i fjor.

81 prosent av flygningene ankom innen 15 minutter av planlagt ankomsttid, med en gjennomføringsrate på 100 prosent.

Sterk vekst og forberedelser for sommersesongen
- April representerte enda en sterk måned for Norse ettersom vi økte antall flyvninger som en del av vår sommersesong. Kabinefaktoren økte også med 12 prosentpoeng til 79 prosent, selv om noe negativ effekt var forventet siden påsken falt i mars i år sammenlignet med fjoråret, det sier Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør og grunnlegger av Norse Atlantic Airways.

Larsen legger til:
 
- Vi tok imot mer enn dobbelt så mange passasjerer sammenlignet med samme periode i fjor, og ser frem til en travel sommersesong. Vi gjennomførte et rekordhøyt antall på 61 charteroperasjoner i løpet av måneden, og etter hvert som vi nå øker flygningene på vårt eget nettverk i sommersesongen, er jeg glad for å kunne si at vi allerede er godt posisjonert for langsiktige charteravtaler for neste vinter.

Minus i første kvartal
Ferske tall tirsdag morgen viser at selskapet hadde et tap første kvartal på 62.8 millioner dollar før skatt, noe som tilsvarer 680 millioner norske kroner.

Selskapet påpeker i en pressemelding at de fortsatt er i en oppbyggingsfase, og at de finansielle prognosene for året viser en positiv utvikling både når det gjelder resultater, egenkapital og kassebeholdningen.

– Vi sikter mot et lønnsomt 2024, sier administrerende direktør Bjørn Tore Larsen.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen


Oppdatert 14.05.24 kl. 08:56

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart