-->

23. juni 2024

Finnair: Nye kabiner i alle langdistansefly

Finnair har oppgradert kabinen i alle langdistanseflyene đŸ“· Finnair

Finnair har nÄ fullfÞrt oppgraderingen av sine langdistansefly, en investering pÄ hele 200 millioner euro. Dette er selskapets stÞrste satsing pÄ Ä forbedre kundeopplevelsen.
annonse

Prosjektet har inkludert nye Business Class-seter, en helt ny Premium Economy-kabin og en oppgradert Economy Class. MÄlet er Ä gi passasjerene den beste opplevelsen om bord. Den nye kabinen ble fÞrst introdusert i 2022, og pÄ bare to Är har den blitt rullet ut til hele Finnairs langdistanseflÄte av A350 og A330.

NÄ kan kundene nyte en jevn og god Finnair-opplevelse pÄ alle langdistanseruter mellom Helsinki og destinasjoner i USA, MidtÞsten og Asia. Ole Orvér, kommersiell direktÞr i Finnair, sier:

 - Det er fantastisk Ă„ ha fullfĂžrt denne oppgraderingen pĂ„ bare to Ă„r. Tilbakemeldingene fra kundene pĂ„ vĂ„re nye Business Class-seter og Premium Economy-kabin har vĂŠrt strĂ„lende.

Den nye langdistanseopplevelsen har vunnet flere priser, som "Cabin Concept of the Year" fra Onboard Hospitality og "Best Cabin Innovation" fra APEX. Finnair var den fĂžrste som tok i bruk det nye Business Class-setet, utviklet i samarbeid med Collins Aerospace.

I de kommende mÄnedene vil Finnair fortsette Ä forbedre kundeopplevelsen og flÄten sin. De planlegger Ä oppgradere kabinene i sine regionale Embraer E190-fly og Äpne en ny, stÞrre lounge i Schengen-omrÄdet pÄ Helsinki lufthavn for Business Class-kunder og Finnair Plus-medlemmer.

Den nye loungen pÄ Schengen-siden av Helsinki lufthavn Äpner 9. juli. Den har plass til 440 gjester og har egne omrÄder for mat, arbeid og hvile.
Designet er inspirert av nordisk natur med tre, myke former og varme farger.

Finnair flyr fire daglige rundturer mellom Helsinki og Oslo, ruten er populĂŠr for nordmenn som skal videre Ăžstover, som til MidtĂžsten og Asia, da rutetilbudet er godt, og rutetabellene er ofte gunstige.    

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart