-->

1. juni 2024

Ingen pilotstreik i Norwegian, kan bli kanselleringer i helgen

Ingen streik blant pilotene i Norwegian 📷 illustrasjonsfoto Norwegian

Partene i meklingen for Norwegian-pilotene har kommet til enighet om bedre balanse mellom arbeid og fritid, samt en økonomisk løsning som vil bidra til at pilotene i Norge er noe nærmere andre europeiske piloter.

annonsePartene i meklingen for Norwegian-pilotene har kommet til enighet om bedre balanse mellom arbeid og fritid, samt en økonomisk løsning som vil bidra til at pilotene i Norge er noe nærmere andre europeiske piloter.

Ifølge pilotleder Hansen innebærer enigheten løsninger som vil redusere dagens arbeidsbelastning for pilotene.

- Vi skal fortsatt jobbe mye i periodene folk flest-, og familien, vil ha fri. Det er imidlertid oppnådd enighet om at arbeidsbelastningen på den enkelte pilot skal ned, og det blir en bedre forutsigbarhet og balanse i arbeidshverdagen, sier han.

Lønnsløft, men fortsatt lønnsgap
Pilotlederen opplyser at det er oppnådd enighet om et lønnsløft som vil tette noe av lønnsforskjellene sammenlignet med kollegaer i andre europeiske land, men at det fortsatt vil være et lønnsgap for piloter med lang ansiennitet.

- Vi har fått et lønnsoppgjør fordelt på 2023 og 2024 som er på linje med hva våre kollegaer i Danmark og Spania har fått. Det er et nytt lønnsoppgjør i 2025, der vi må bygge videre på det vi nå har oppnådd, sier Hansen.

Uravstemning blant pilotene
Hansen mener lønnsoppgjøret ikke gir grunn til jubel, men at selskapet har møtt de et stykke på vei. Resultatet skal nå ut på uravstemning blant pilotene.

- For våre medlemmer vil ikke dette oppgjøret gjøre at vi når europeisk nivå. Vi har imidlertid tatt et skritt i riktig retning og resultatet skal nå ut i uravstemning, sier Hansen.

Glad konsernsjef
– Jeg er glad for at vi har fått til en avtale, slik at vi unngår streik og kan rette blikket fremover. Først og fremst er det gledelig for alle som skal reise med oss. Nå ser vi frem mot sommeren og gleder oss til å ønske alle de reisende velkommen om bord, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian, i en kommentar lørdag morgen.

Avtalen omfatter 690 piloter ansatt i Norge.

Faren for streik har dessverre ført til at det ikke er mulig å få på plass nye besetninger til alle oppsatte flyvninger denne helgen, og enkelte avganger vil muligens måtte kanselleres. Reisende som blir berørt vil bli kontaktet direkte.


Klokken 08:30 lørdag morgen er tre ankomster med Norwegian til Oslo lufthavn kansellert.
Det gjelder fly fra Haugesund, Tromsø og Trondheim. Det er også enkelte forsinkelser på inntil en time og femten minutter. Du kan sjekke status på avganger og ankomster her

– Dessverre er disse innstillingene en mulig konsekvens, men vi gjør alt i vår makt for å få kundene på vei så raskt som mulig, sier Geir Karlsen.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart