-->

4. juli 2024

God passasjerutvikling for Norwegian i juni

Passasjervekst i juni for Norwegian 📷 wikimedia

Norwegian melder om sterk passasjervekst i juni, med 11% økning fra i fjor. Nye ruter i nord bidrar, men selskapet justerer ned resultatforventningene for 2024.
annonse


Norwegian fløy 2 245 735 passasjerer i juni 2024, en økning på 11 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Denne veksten kommer til tross for en liten nedgang i inntekt per passasjerkilometer og fyllingsgrad, hovedsakelig grunnet en vesentlig kapasitetsøkning på lengre flyvninger.

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian, uttrykte tilfredshet med den tosifrede prosentveksten og ser frem til å betjene et økende antall kunder under sommerferien. Selskapet opplevde en kapasitetsøkning (ASK) på 18 prosent, med 3 706 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) økte med 16 prosent til 3 126 millioner setekilometer.

Punktligheten var på 75,0 prosent, en liten nedgang fra fjoråret, men 96 prosent av alle flyvninger ankom innen 60 minutter etter oppsatt tid. Norwegian hadde i gjennomsnitt 86 fly i drift i juni.

Norwegian har lansert 50 nye ruter hittil i år, med særlig fokus på Nord-Norge. Ti nye ruter mellom Nord-Norge og europeiske byer er nylig etablert, noe som reflekterer en økende interesse for nordlige destinasjoner.

Til tross for passasjerveksten, har Norwegian justert ned sine resultatforventninger for 2024. Selskapet forventer nå et driftsoverskudd (EBIT) på mellom 2,1 og 2,6 milliarder kroner for hele konsernet, inkludert Widerøe. Nedjusteringen skyldes flere faktorer, inkludert svakere etterspørsel i andre kvartal, høyere lønnsoppgjør for piloter, forsinkede flyleveranser fra Boeing, og en svakere norsk krone mot amerikanske dollar.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen 

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart