-->

6. mai 2009

Du får ny flybillett ved togkaos

Du er ikke fortapt selv om Flytoget skaper reisekaos med innstilte tog. Selv med billigbillett har du reisegaranti. Både Flytoget og SAS har regler som sikrer passasjerene i tilfelle de mister flyet som følge av togstans. Hos Norwegian må du rydde opp selv.
Reglene Flytoget og SAS praktiserer er denne: Hvis du mister flyet på grunn av transportproblemer du selv ikke er herre over, vil du kunne få ny billett.

–Vi skal være pålitelige og punktlige. Er vi ikke det, tar vi ansvaret, sier Flytogsjefene Linda Bernander Silseth og Sverre Høven.

I fjor betalte Flytoget ut erstatning til 2000 passasjerer som kom så forsinket til Gardermoen at de mistet sin flyavgang.
Flytoget mener garantien er enkel: Den som blir forsinket mer enn 30 minutter og som mister flyet, får ny flybillett av Flytoget.

–Vi har jo til enhver tid full oversikt over når det oppstår uregelmessigheter, og vet når kundene kan ha krav på erstatning. Det pleier derfor ikke være noen konflikt rundt disse kravene, sier kommersiell direktør Sverre Høven.

Når toget står.
Også SAS’ reisegaranti omfatter force majeure-situasjoner: –Reisende blir hjulpet med ny billett hvis vedkommende helt uforskyldt mister flyet som følge av uhell eller forsinkelser på veien. I slike tilfeller praktiserer vi et romslig skjønn. Det er viktig å ta kontakt med oss straks man skjønner at man ikke vil rekke flyet, sier informasjonssjef Knut-Morten Johansen i SAS Norge.

Hos Norwegian er du derimot overlatt til deg selv hvis det oppstår for eksempel togkrøll.
– Det er den reisende selv som har ansvaret for å komme seg til flyplassen i tide. Vi dekker ikke ny billett hvis problemer med kollektivtrafikken gjør at reisende mister flyet, sier informasjonsdirektør Anne-Sissel Skånevik. (aftenposten.no)

Foto: VG


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart