-->

23. november 2009

Kan bli dyrere å fly innenriks

Det kan bli dyrere å fly innenlands. Regjeringen foreslår nemlig en økning på passasjeravgiften på innenriksruter med 22 prosent.
Bare en uke før høstens stortingsvalg kom gladmeldingen fra statlige Avinor om at man ønsket å fryse landingsavgiftene neste år grunnet krisen i flybransjen. Det ble vist til at mange flyselskaper opplever fallende etterspørsel på grunn av finanskrisen.

Fire uker senere, 15. oktober, kom svaret fra Samferdselsdepartementet.
Der foreslås det et nytt avgiftregime i norsk luftfart, hvor passasjeravgiften innenriks økes med 22 prosent, mens utenriks reduseres med 25 prosent, skriver Finansavisen i dag.

- Dette mener vi er en dårlig distriktspolitikk fra Regjeringen, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til avisen.
- Økte avgifter vil ikke bare ramme flyselskapene. Den vil også kunne ramme et flytilbud som distriktsnorge, lok millioner alt næringsliv og våre reisende er helt avhengig av, fortsetter hun.

50 millioner
Den nye passasjeravgiften vil bare ramme flyselskaper med et hjemmemarked i Norge, og er beregnet å øke avgiftsnivået på innenriksruter med 130 millioner kroner. For Norwegian alene er det snakk om 50 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Bakgrunnen for et nytt avgiftsregime skal være at EU-myndigheter har stilt spørsmål ved konkurransen når passasjeravgiften er dyrere på utenriks enn innenriks flyreiser.

Høringsfristen fra departementet var den 11.november, og avgiftsendringene vil gjelde allerede fra nyttår – dersom de blir vedtatt. (moss-avis.no)

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart