-->

20. november 2009

Norwegian satser interkontinentalt, klar med New York og Bangkok

Norwegian er etter det vi forstår snart klare med å starte interkontinentale flyvninger i fra Oslo lufthavn Gardermoen til New York og Bangkok.
Norwegian har jobbet med planene i et par år, og håper å få til daglige avganger på begge destinasjonene.

Norwegian har søkt om landingstillatelse for ruter fra Oslo til New York og Bangkok.
Søknaden gjelder sommerprogrammet, som har oppstart i slutten av mars. Selskapet har oppgitt at de vil ta i bruk Airbus A330 (bildet), en flytype som kan ta rundt 300 passasjerer.

For første gang vurderer selskapet også å tilby fullprisbetalende bedre benplass foran i flyet.

- Begge operasjonene vil være klare lavprissatsinger. Vi skal ligge under konkurrentene i pris både til Asia og USA, sier kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, til Aftenposten.

Bedre komfort
Skjeldam sier at rutene, der ambisjonene etter hvert er å ha daglige avganger, har vært en del av Norwegians fremtidsplaner siden 2008. Den gang ble de veltet på grunn av de skyhøye drivstoffprisene.

- Vi har ikke tatt noen endelig stilling til produktkonseptet om bord på en satsing på langruter, men vi ser ikke bort ifra at vi her vil innføre rimelig muligheter til å kjøpe seg opp til bedre benplass. Om vi også skal dele kabinen inn med gardiner har vi ikke tatt stilling til, sier Skjeldam.

Han sier at søknaden om såkalte slots fra sommersesongen som starter i slutten av mars, ikke er ensbetydende med at rutene kommer i gang til sommeren.
Hvis selskapet finner ut at 2010 blir for tidlig og at markedet ikke er klart, kan oppstarten bli skjøvet ut til 2011.

Større flytype
Norwegian må velge en større flytype enn dagens Boeing 737-800 for de nye rutene. Dagens fly kan ta opptil 189 passasjerer. Airbus A 330 har to versjoner med plass til rundt 300 passasjerer når det er to klasser om bord, men har fremfor alt den nødvendige rekkevidde for ruter til New York og Bangkok. Med de nye rutene går Norwegian inn i konkurranse med amerikanske Continental som har daglig rute til New York i dag, og Thai Airways som flyr daglig til Bangkok.

- Vi har lavere kostnader enn disse og vil derfor legge oss godt under i pris. Hvor mye lavere billettpriser det kan bli, er det ikke mulig å si nøyaktig i dag. Vi vurderer å fly fra både Oslo, Stockholm og København, men hvor vi eventuelt kommer til å starte først er det for tidlig å si noe om, sier Skjeldam.

Norwegians nye ruter er ikke minst en finte overfor det nystartede norske lavprisselskapet på langruter, Feel Air, som også planlegger å starte rute til New York og Bangkok fra neste år.
Hvis alle planer blir realisert, blir det dermed tre aktører på begge rutene. (aftenposten.no)

Foto: Airbus

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart