-->

24. januar 2010

Med lavprisbillett inn i loungene

Tiden er definitivt slutt da det kun var reisende i dress, med gullkort på innerlommen og en steindyr businessclass-billett synlig i brystlommen som kunne ta inn på flyplassenens avskjermede salonger, loungene.I dag kan hvem som helst sikre seg adgang, det er blitt like enkelt som å kjøpe flybillett. Du kjøper det på nett, rett og slett. Loungene er blitt det nye in-produktet blant reisende.

Atilla Meulenbelt er sjef for Servisairs flyplasslounger både i Amsterdam og København, og bekrefter at den nye gjestegruppen nå like gjerne er lavprispassasjerer som de som kjøper dyre fullprisbilletter.

Status
- Mange fritidsreisende synes det er et pes å oppholde seg på flyplassen, og har oppdaget loungene. Dessuten er det kanskje ikke så lite status å ha det privilegiet å kunne trekke seg tilbake i en avslappende atmosfære i en lounge, det blir nesten som å agere «businessman» selv om man reiser med et av billigselskapene. Derfor er fritidsreisende den gruppen besøkende som vokser mest, forteller han.

Hos ham er det mulig å kjøpe lounge-adgang på nettet, men også mulig å betale i døren for å slippe inn, selv om han innrømmer at det ikke er ønskelig å få et for folkelig klientell.

- Vi må beholde et inntrykk av at loungene er litt eksklusive, vi vil for eksempel ikke ha støyende gjester her. Familier med barn er velkomne, men vi reagerer straks på støy av hensyn til alle dem som kanskje vil ta seg en dupp eller de som trenger ro for å jobbe. Men i utgangspunktet er jo loungene åpne for alle, sier Meulenbelt.

Jonathan French er markedssjef for nettstedet Lounge Pass, der hvem som helst kan gå inn og betale for et lounge-opphold på en av over 150 flyplasser rundt om i verden.

- Dette er et lounge-program som kan benyttes av reisende fra hele verden. Her kan man enkelt gå inn og kjøpe et loungeopphold til en bestemt reise. Mange har ulike kort som gir dem adgang, men dette nettstedet er beregnet på dem som ikke reiser så ofte og som ikke har behov for mange loungeopphold, men kanskje bare et par-tre ganger i året, sier French.

Nordmenn
Han vil av konkurransemessige årsaker ikke fortelle hvor mange norske kunder som kjøper loungeadgang hos ham, men sier at selskapet på verdensbasis har flere millioner brukere og at antallet stadig øker.

Hos Diners Club i Norge, kredittkortet som har gratis loungeadgang som en av sine medlemsfordeler, sier informasjonsansvarlig Hilde Fredheim Høgberg at kortmedlemmenes bruk av flyplasslounger er stort.

- Å tilby gratis lounge for innehaveren av kortet er en viktig medlemsfordel for dem som er mye på reise, og mange skaffer seg nok Diners fordi det også har denne tjenesten, sier Fredheim Høgberg.

Bare på Kastrup er det i snitt 5000 Diners-gjester i loungen, i Stockholm er det rundt 3500 Dinersgjester. (aftenposten.no)

Fotograf: ukjent

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart