-->

16. mai 2011

Billigere å fly til flere populære storbyer

Konkurransen er størst på flybilletter til de mest populære storbyene som Berlin, London og Paris. Derfor fortsetter prisene å falle i forhold til i fjor, til tross for økte oljepriser og flyselskapenes brennstofftillegg. Til andre europeiske storbyer stiger derimot prisene.
Det viser den siste utgaven av Norsk Flyprisindeks fra Travelmarket.

Det er ikke nødvendigvis de mest etterspurte destinasjonene som er dyrest når man skal ut og reise. Ofte er konkurransen også størst til de mest populære byene, og det har en god effekt på billettprisene, sett med forbrukerøyne.

Det er i alle fall tendensen når man analyserer prisene på flybilletter til de største europeiske reisemålene. Flyprisene til Berlin, London og Paris har nemlig falt i forhold til i fjor, mens til en rekke andre europeiske destinasjoner har de steget de siste 12 månedene.


annonse


Travelmarket.no som utgir Norsk Flyprisindeks sjekker hver fjerde uke prisene til ti utvalgte destinasjoner i Europa og ti oversjøiske destinasjoner. I avreiseuke 22, dvs. 30. mai - 5. juni 2011, er billettene til Berlin, London og Paris 20 prosent billigere fra Bergen og litt over 50 prosent billigere fra Rygge.

Dette skjer samtidig med at prisene til de øvrige destinasjonene fra Rygge og Gardermoen ligger opptil 70 prosent høyere i avreiseuke 22 sammenlignet med samme uke i fjor. Generelt ser man et prisfall fra Bergen på litt over 6 prosent, mens reiser med rutefly fra de andre store lufthavnene Gardermoen, Rygge, Stavanger, Trondheim og Tromsø har blitt dyrere.

- Prisstigningene skyldes at Norwegian og flere andre flyselskaper siden midten av januar har valgt å kreve et separat brennstofftillegg på billettene. Det har en relativt stor effekt på prisene fra lavprisselskapene," vurderer Svein Erik Søgård, som er daglig leder i reisesøkemotoren Travelmarket.no.

Norsk Flyprisindeks har følgende byer med i den europeiske delen av prissjekken: Amsterdam, Barcelona, Berlin, København, London, Paris, Praha, Roma, Stockholm og Wien.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart