-->

8. juli 2012

Prishopp på flyplassparkering

Dyrere å parkere på Gardermoen
Oslo Lufthavn Gardermoen skrudde opp prisen på langtidsparkering med drøyt 25 prosent, rett før ferierushet.

Flyreisende som velger parkere bilen på Gardermoen mens de er på tur, uten forhåndsbestilling, må nå ut med en hundrelapp mer for å la bilen stå på en uke på parkeringsplassene P4 og P5.

annonse


25 prosent opp
Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) justerte nemlig opp prisene med over 25 prosent, akkurat i tide til ferien, skriver VG

Tidligere kostet en ukes parkering på de populære og tidligere rimeligste langtidsplassene P4 og P5 390 kroner, mens andre plasser også tidligere har kostet 490 kroner for en uke.

Nå krever OSL 490 kroner for en uke, og 150 kroner for hver uke utover den første, også på P4 og P5 – dersom du ikke velger å forhåndsbestille på nett.

– Ingen prisøkning
Direktør for eiendom og kommersiell utvikling i OSL, Espen Ettre, mener imidlertid det ikke er snakk om noen prisøkning.

– I prinsippet er det ingen prisøkning. Bestiller man på nett er det samme pris som før. Det vi har gjort er å lage et system som er likt for alle parkeringsplassene våre, for å gjøre det enklere og bedre for kundene, sier Ettre til Romerikes Blad.

– Men for alle som ikke forhåndsbestiller har det blitt hundre kroner dyrere for ukesparkering eller mer?

– Det er riktig. Nå koster det 490 kroner for en uke på alle uteparkeringene. Før var det imidlertid sånn at dersom man ikke fikk plass på de to parkeringene som kostet 390 kroner, måtte man parkere på en dyrere plass. Nå får man samme rabatt for å bestille på nett uansett hvilken plass man ender med å parkere på, sier Ettre.

– Hvorfor gjøre en slik endring rett før ferien?

– Vi mener et system som er likt på alle plassene er en bedre løsning enn vi har hatt tidligere, sier eiendomsdirektøren.

Lover null p-stress på Rygge

- Bestill tidlig
– Det er en enorm pågang, så vi anbefaler folk å forhåndsbestille parkering på nett. Da får de rabatt og forutsigbarhet. Men vi skal uansett klare å finne parkering til alle som kommer, sier Ettre.

Også på de frittstående parkeringene rundt flyplassen er det press på plassene.

Markedssjef Rikard Kaarbø i Flight Park AS, som tilbyr «hent og bring»-tjeneste, oppfordrer folk til å forhåndsbestille i god tid.

– Vi har fortsatt ledig kapasitet. Men det begynner å fylle seg opp, særlig mot neste helg. Derfor bør folk sørge for å bestille parkering i god tid før reisen, sier Kaarbø til RB

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart