-->

9. januar 2013

DAT: - Vi kan ikke konkurrere med Ryanair

Kan ikke konkurrere med Ryanair (DAT)
Administrerende direktør i Danish air transport (DAT), Jesper Rungholm, ser med bekymring på Ryanairs planer om å fly innenriks i Norge.
Bare det å miste fem til ti passasjerer per flygning kan ødelegge økonomien vår, sier han.

– Det er spennende og til en viss grad bekymringsfullt, sier DAT-sjefen.
annonse


I går ble det kjent at Ryanair ønsker å fly mellom norske byer, og at de er i forhandlinger med Avinor.

DAT flyr i dag fra Rygge til Trondheim, Bergen og Stavanger fra Moss lufthavn Rygge. Administrerende direktør Jesper Rungholm i DAT ser med bekymring på Ryanairs planer.

– Det er spennende og til en viss grad bekymringsfullt. Ryanairs kostnadsstruktur er veldig lav. Vi vet jo alle at de utnytter de europeiske regler for lønn og ansettelsesvilkår. De er flinke til å kjøpe inn fly til riktig pris, det gjør at de kan ha lave kostnader per sete. Vi er ikke i stand til å konkurrere med dem, sier Rungholm til NRK Østfold.

Skal lite til for å velte økonomien
Han forteller at til tross for at DAT har de samme driftskostnader som Ryanair per time, så vil de få problem på grunn av størrelsen på flyene.

– Vi har færre seter i flyene og er følsomme, bare det å miste fem til ti passasjerer per flygning kan ødelegge økonomien vår, sier han.

– Det er også likegyldig om de bare flyr en avgang midt på dagen. Markedet tilpasser seg de lave prisene de kan tilby og det blir helt umulig for oss å konkurrere, legger han til.

Ryanair-sjef Michael O'Leary bekreftet i går at han er i forhandlinger med Avinor, men at de ennå ikke har blitt enige om pris og betingelser.

Er i dialog med Moss lufthavn
Rygge Ryanair flyr i dag til Moss Lufthavn Rygge og til Sandefjord Lufthavn Torp, samt en rute til Haugesund.

Ryanair er i dialog med Moss lufthavn Rygge om framtidige innenlandsflyvninger. Det bekreftet administrerende direktør på Rygge, Pål Tandberg.

Ved Sandefjord Lufthavn Torp er det ikke plass til Ryanair.

– Vi har allerede en stor innenrikstrafikk med Norwegian og Widerøe og det er allerede tøff konkurranse. Jeg tror ikke det er rom for tre aktører på det markedet vi jobber mot, sier markedssjef ved Sandefjord Lufthavn Torp, Tine Kleive-Mathisen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart