-->

19. februar 2013

DAT endrer og utvider fra Rygge


DAT justerer tilbudet på Rygge (DAT)
Danish Air Transport (DAT) har tatt til seg kritikken fra reisende, og har endret reiserutene sine fra Moss Lufthavn Rygge.
Flyselskapet forandrer tidspunktene på ruta til Stavanger, og oppretter to nye flyvninger fra Bergen til Rygge.
– Vi har prøvd litt forskjellig. Det er viktig å lytte til næringslivet, og det har vi gjort det siste halve året.
annonse


Det handler også om å bli kjent med markedet, sier salgs- og markedsansvarlig i DAT, Elisabeth Bern, til NRK.

– Bedrer tilbudet fra Bergen
Det danske flyselskapet fikk mye kritikk i fjor for å ikke satse nok i Østfold. Blant annet mente leder av Moss industri- og næringsforening, Gunnar Laursen, at selskapet ikke gjorde nok for å trekke til seg kunder.

Laursen etterlyste mer pågåenhet fra den danske innenriksaktøren på Rygge. Etter ett år med oppstartvansker og kritikk lover DAT å tilpasse seg næringslivets behov. I tillegg til å forandre tidspunktene for Stavanger-ruta, oppretter de to nye flyvninger fra Bergen til Rygge.

DAT dumper prisene etter klager

– Vi ser at markedet for Bergen er bra og da ønsker vi å tilby et enda bedre flytilbud der. Det er også på tilbakemeldinger som vi har fått fra næringslivet, sier Bern.

Nye avganger
– Vi har tatt hensyn til innspill fra forretningsreisende i størst mulig grad og gjort noen tilpasninger, forteller Elisabeth Bern i DAT. Selskapet styrker tilbudet fra Bergen med en ny avgang tidlig på ettermiddagen på tirsdag og onsdag.

– Ruta til Bergen har en god utvikling, og vi tror dette midtuketilbudet vil være midt i blinken for de som har korte dagsmøter i Bergen, sier Bern. Flyet fra Stavanger om ettermiddagen går i seineste laget for en del reisende. Derfor har DAT bestemt at flyet på ettermiddagen skal gå tidligere fra Stavanger til Rygge to ganger i uka.

Dropper morgenfly
Morgenflyet fra Rygge til vestlandsbyen i helgene avlyses. Ettermiddagsflyet på fredag og søndag går som før. Men DAT kutter ettermiddagsflyet fra Rygge til Stavanger mandag til torsdag.

Trondheim og København
Skal du reise mellom Rygge og Trondheim, frakter DAT deg på fredag og søndag.

Til København er det avgang en gang i uka fra Rygge, på fredager. Returen går på søndager

Her finner du hele rutetilbudet på Rygge, innenriks og utenriks

– Vi har en hemmelig plan
Markedssjef ved Moss Lufthavn Rygge, Silje N. Thoresen, sier det er viktig for flyplassen at DAT gjør endringer i fylket.

– Det er veldig viktig for oss at DAT blir her og har et innenlandstilbud. Vi vil gjerne ha flyvninger både til Trondheim, Bergen og Stavanger, vi ser at det er et marked for det. Vi er veldig tilfredse med at DAT jobber fokusert med det, sier hun til NRK.

Administrerende direktør i flyselskapet, Jesper Rungholm, var på Rygge mandag. Han bekreftet at selskapet virkelig satser på en fremtid i Østfold.

– Vi har en hemmelig plan for utviklingen av noen ruter, de kommer kanskje i august. En liten hemmelig plan som kan bety at vi øker antall flyvninger fra Rygge, sa han da til NRK.

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart