-->

16. mars 2013

Boeing: Dreamliner vil være i luften om noen uker


Foto: Boeing
Boeings Dreamliner-fly er «fullstendig trygt» og vil være tilbake i trafikk igjen i løpet av de neste ukene, ifølge selskapet.


Dreamliner-flyene har stått på bakken siden januar på grunn av alvorlig problemer med flyenes batterier. Men fredag insisterte Boeing på at flyet er helt trygt.
annonse


- Jeg får ofte spørsmål om flyet fortsatt er trygt. Og mitt svar er enkelt. Absolutt, sier Mike Sinnet, sjefingeniør for Dreamliner 787-flyet. Dreamliner er blant de tryggeste flyene Boeing noen gang har bygget, legger han til.

Boeing møtte fredag journalister i Japan i et forsøk på å forsikre sine passasjerer om at de ikke har noe å frykte med Dreamliner, skriver Aftenposten.

- Snakk om uker
- Vi må komme oss gjennom en sertifiseringsprosess, og få avgjort akkurat når vi kan komme i luften igjen. Tidligere har jeg antatt at det vil ta måneder. Men nå er det mer snakk om uker, sier Ray Connor i Boeing-ledelsen.

USAs luftfartsmyndigheter ga Boeing denne uka grønt lys til å teste ut nye batterier i to Dreamliner-fly. Alle de 50 Boeing 787 Dreamlinernes som hittil er levert, ble satt på bakken i januar som følge av at litium-ion-batteriene gikk varme. I et av flyene tok batteriet fyr, og i et annet var det røykutvikling.

Norwegian-fly Boeing har jobbet på spreng for å løse problemene og de presenterte 22. februar en plan og et nytt batteri for FAA. Selskapet har fått tillatelse til å teste ut batterisystemet i to Dreamlinere.

Norwegian er blant flyselskapene som har bestilt flyet, men som trolig må vente mye lenger enn avtalt før de blir levert. Selskapet skal leie inn erstatningsfly for de forsinkede Dreamlinerene. Norwegians nye ruter til Bangkok og New York vil starte som planlagt trass forsinkelsen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart